Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Bak lukkede dører skal Venstre-leder Trine Skei Grande ha karakterisert sin partikollega og partiets mest populære ordfører, Alfred Bjørlo (46), som «psykopat», forteller kilder i partiet til VG.

annonse

Internt i Venstre er det nå en voksende oppgitthet over hvordan Trine Skei Grande fra tid til annen omtaler sine partikolleger

annonse

Det er tredje gang på under to måneder at det kommer nye opplysninger om episoder der Grande skal ha omtalt tillitsvalgte i sitt eget parti på en ufordelaktig måte.

Onsdag skrev Dagens Næringsliv at Grande ved flere anledninger har pekt på Abid Rajas pakistanske bakgrunn for å forklare hans atferd, blant annet ved å si at han ikke sier unnskyld fordi han kommer fra en æreskultur.

– Jeg oppfatter at Trine har brukt hans pakistanske bakgrunn, stolthet og æreskultur som et forsøk på å unnskylde ham. Hun har ikke bidratt til å bygge ham opp, fortalte en kilde til avisen.

annonse
annonse

– Jeg kjenner meg ikke igjen i dette. Jeg mener det er en styrke for Stortinget og for Venstre at vi har politikere med ulik bakgrunn, svarte Trine Skei Grande til DN i den saken.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.