Nord-Koreas leder Kim Jong-un og USAs president Donald Trump møtte hverandre i Singapore i fjor sommer. Pomepo. Foto: AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Det svenske utenriksdepartementet har lagt lokk på alle opplysninger om hemmelige møter mellom Nord-Korea og USA i Sverige.

Samtaler på høyt nivå mellom representanter for Nord-Korea og USA finner for tiden sted på en hemmelig plass i Sverige om et kommende toppmøte mellom president Donald Trump og Nord-Koreas leder Kim Jong-un.

Svensk UD bekreftet fredag at den nordkoreanske toppdiplomaten Choe Son-hui er i Sverige. Men UD-talsmann Buster Mirow Emitslöf sa lørdag at han ikke kan gi flere kommentarer og møtet.

annonse

– Jeg kan bekrefte at hun (Choe) er i landet, og at hun er her for å delta i rundebordssamtaler i mindre format med internasjonale eksperter. Hvem som kommer, kan jeg ikke kommentere, sier han.

USAs utenriksdepartement bekrefter imidlertid på sin nettside at landets Nord-Koreautsending Stephen Biegun er i Sverige i forbindelse med et møte som svensk UD står for.

Fredag meldte Det hvite hus at USA og Nord-Korea er blitt enige om et nytt toppmøte mellom Trump og Kim i slutten av februar.

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon