Tiril Eckhoff gikk en meget god etappe. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Tiril Eckhoff viste god gammel klasse da Norge ble nummer to på verdenscupstafetten i skiskyting i Rupholding lørdag.

28-åringen gikk en meget god tredjeetappe og bidro sterkt til Norges første plass på pallen i stafett siden prøve-OL i Sør-Korea i mars 2017.

Eckhoff brukte ett ekstraskudd, men var rask i sporet og sørget for et strålende utgangspunkt for ankerkvinne Marte Olsbu Røiseland.

Frankrike vant stafetten, 11,5 sekunder foran Norge.

Solemdal var treffsikker
Norge fikk en strålende start. Synnøve Solemdal prikket fem av fem skudd på liggende skyting, og gikk ut på fjerdeplass drøye tre sekunder bak ledende Italia.

På stående fulgte Solemdal opp, skjøt ti treff og gikk ut på tredjeplass, 4,7 sekunder bak teten. Til første passering var Frankrike først, 0,3 sekund bak Italia. Solemdal vekslet på tredjeplass, 14,1 sekunder bak teten.

Ingrid Landmark Tandrevold gikk den andre etappen. Hun ville tydeligvis ikke være noe dårligere. På liggende skyting ble det fem treff på 22-åringen. Hun klarte riktignok ikke å følge tempoet til Frankrike og Italia, og lå over 20 sekunder bak ut på den andre runden.

På stående ble det tyngre for Tandrevold. Men med bruk av tre ekstraskudd klarte hun likevel å fylle, og passerte ut på femteplass, et snaut minutt bak ledende Frankrike.

– Det var veldig bra på ligg, og alle blinkene gikk heldigvis ned på stående. Men jeg gjorde det nok mer spennende enn jeg burde, sa Tandrevold til NRK.

Satset alt på seier
Tiril Eckhoff har slitt den siste tiden. 28-åringen gikk hardt ut på sin etappe, og hentet fort noen sekunder på teten.

Eckhoff klarte seg med et ekstraskudd på liggende skyting. På stående leverte hun strålende, og kombinert med strålende fart i sporet, klatret Norge på listene. Hun sendte Marte Olsbu Røiseland ut på den siste etappen på annenplass, 14,1 sekunder bak teten.

Hun kunne ikke gjøre noe med Frankrike, men Olsbu Røiseland gjorde nok til å sikre annenplassen for Norge.

Hun kom i slutt i mål 11,5 sekunder bak vinneren til stor glede hos de norske kvinnene. Tyskland ble nummer tre.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]