Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

Klassekampen mottar 43,8 millioner i pressestøtte, og er den avisa som mottar mest i Norge. De er negative til regjeringens plan, de skal blant annet kutte ut NRK-lisensen og samle alt tilskudd i et mediefond.

annonse

– Er dere bekymret for hva det vil bety for Klassekampen?, spør fagbladet Journalisten.

– Det kan jeg ikke si noe om før vi vet hva det betyr, men vi vet jo at de to største regjeringspartiene ønsker å redusere pressestøtten til vår type aviser, som de i praksis allerede har gjort, sier administrerende direktør Christian Samuelsen i Klassekampen.

Les også: Skal pressestøtte og NRK-lisens brukes til millionlønninger for redaktørene?

Dersom en felles pott skulle bety en årlig drakamp mellom mediene, vil det bety større usikkerhet for en allerede presset avis, mener han.

annonse
annonse

– Da må vi kjempe enda hardere for de midlene vi får. Vi er ikke ekstravagante på noen måter. Vi har moderate lønninger, og gjør alt vi kan for å lage god journalistikk ut av de midlene vi har. Pressestøtten er kjempeviktig for oss.

Les også: Pressestøtte: en «NAV-ordning» for medie-Norge

Samuelsen stusser også over formuleringa «modernisering av pressestøtten», og om det betyr en modernisering bare for moderniseringens skyld.

– Pressestøtten som den er i dag fungerer veldig bra. Klassekampen er et lysende eksempel på det, med kanskje den bredeste kulturdekninga i landet. Du får kvalitetsaviser som du ellers ikke ville fått, også med Nationen med sin landbruksdekning, og Vårt Land, som tar seg av religionsfeltet. En får veldig mye for pengene, rett og slett, sier administrerende direktør Christian Samuelsen i Klassekampen.

Les også: Vårt land får 559 000 per ansatt i pressestøtte

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.