Oxford Street London. REUTERS/Suzanne Plunkett/File Photo
annonse
annonse

En mann fra East Ham i det østlige London har fått fengselsstraff for sin rolle i et syreangrep, der ofrene fikk et stoff sprøytet i ansiktene sine. Dette skriver lokalavisen Newham Recorder.

Hendelsen skjedde rundt kl. 05.00 5. mai. Torsdag stod en gruppe mennesker, alle med innvandrerbakgrunn, for retten.

En mann ble slått og sparket etter å ha nærmet seg en gruppe menn som satt oppå noen biler på Alvington Crescent i Dalstone, skriver lokalavisen. En annen gruppe menn, som kom ut fra en nattklubb for homofile, prøvde å stoppe angrepet, men da en av dem begynte å filme scenen på telefonen, gikk voldsmennene til angrep på ham.

annonse

Angrepet eskalerte da Huseyin Onel (24) tok en flaske fra en av bilene og begynte å sprøyte den skadelige væsken i ansiktet på en rekke ofre, ifølge politiet i London. Mannen som filmet overfallet ble etterlatt med etsende forbrenninger i øyet.

Etterforskerne har stand til å spore alle syv ved hjelp av CCTV-opptak.

Turgut Adakan (23) fra Roman Road var en av åtte menn som kastet syre i folks ansikter. Adakan og Yasam Erdogan (24) fra Canonbury, ble idømt 18 måneders fengsel, suspendert i to år, for å ved vold ha påført andre mennesker lidelse. Huseyin Onel ble fengslet i 17 år for å bruke et skadelig stoff som forårsaket alvorlig legemsbeskadigelse. Fem andre ble også fengslet.

Alle de åtte bærer navn som tilsier innvandrerbakgrunn. De ble alle dømt i Wood Green Court torsdag.

annonse

– Syv voldelige og farlige menn har blitt fjernet fra Londons gater, og vil nå tilbringe lang tid i fengsel, sier påtalemyndighetenes representant Con David Leitner.

– Graden av vold som ble brukt i dette angrepet, kombinert med den snarlige eskaleringen, er virkelig sjokkerende. En gruppe mennesker som koste seg mot slutten av en natt ute, ble utsatt for en vedvarende og ubarmhjertig bølge av vold, inkludert bruk av et etsende stoff – fordi de trådte til som gode samaritaner, for å hjelpe en mann som ble utsatt for et ondsinnet angrep, sier Leitner.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon