Best! Johannes Høsflot Klæbo. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse

Johannes Høsflot Klæbo tok sesongens fjerde verdenscupseier i sprint da han viste konkurrentene ryggen i Otepää lørdag.

annonse

Klæbo var best i prologen og fortsatte dominansen gjennom utslagsrundene. I finalen henviste han russiske Alexandr Bolsjunov til annenplass og Pål Golberg til tredjeplassen.

annonse
Reklame fra Resett butikken

Ikke mindre enn fem norske løpere sikret seg finaleplass i Otepää. Russiske Bolsjunov, som sikret seg finalebillett til tross for fall i semifinalen, var eneste motbud.

Eirik Brandsdal, Mattis Stenshagen og Erik Valnes ble nummer fire, fem og seks.

annonse
Reklame

I finalen åpnet Bolsjunov meget offensivt, men Klæbo ga ikke russeren noe gratis. Opp den siste bakken var det i stedet den norske sprintprofilen som fikk mange meter. Dermed var seierskampen avgjort.

Med seieren økte 22-åringen forspranget til forfølgerne i verdenscupen sammenlagt. Samtidig beviste et av Norges fremste VM-håp at han har restituert seg godt etter kraftanstrengelsen i Tour de Ski.

Landslagstrener Arild Monsen opplyste samtidig til NTB lørdag at Klæbo har bestemt seg for ikke å gå søndagens 15 kilometer i klassisk stil i Otepää. 22-åringen frykter at belastningen skal bli for stor så kort tid etter Tour de Ski.

Samtlige åtte nordmenn kvalifiserte seg for utslagsrundene i Otepää lørdag. Semifinaleplass ble det også på alle åtte.

I semifinalen tok kreftene slutt for Sondre Turvoll Fossli, Sindre Bjørnestad Skar og Pål Trøan Aune. Finalefeltet inneholdt likevel fem nordmenn.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.

Annonse