Illustrasjonsbilde. REUTERS/Stephane Mahe/File Foto
Del saken
 • 686
 •  
 •  
 •  
 •  

NTB sendte nylig ut en melding der det het at de gule vestene opptrer aggressivt mot journalister som dekker deres demonstrasjoner. Opptil flere journalister skal ha blitt skjelt huden full, men uten at det har kommet til fysisk vold.

Det er ikke så rart at vestene har fått nok av medløperjournalistene, som ikke skriver ett ord om den grove og tiltakende brutaliteten fra det franske opprørspolitiets side.

Pål Steigan skriver følgende om dette på sin blogg:

«Minst 98 personer er blitt alvorlig såret. 17 mennesker har mistet et øye og fire har mistet ei hand. President Emmanuel Macron, som hevder at han ønsker en «nasjonal dialog», driver en massiv politivold mot vanlige mennesker i Frankrike. Hadde dette vært et annet land, hadde Frankrikes regjering blitt kalt «et regime» og propagandamaskineriet ville ha vært i gang for regimeskifte».

GLo6-NL.

Det nye våpenet som står bak en hel del av skadene heter GLo6-NL eller LDB-40, et paintball-aktig gevær med et kaliber på 4 cm som skyter ut store prosjektiler som ikke skal være dødelige, men som medfører store skader.

En demonstrant som ble truffet av et prosjektil fra GLo6-NL sist lørdag. En nettvideo viser at han var på vei bort fra demonstrasjonen da han ble skutt.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 686
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]