Illustrasjonsbilde. REUTERS/Stephane Mahe/File Foto

NTB sendte nylig ut en melding der det het at de gule vestene opptrer aggressivt mot journalister som dekker deres demonstrasjoner. Opptil flere journalister skal ha blitt skjelt huden full, men uten at det har kommet til fysisk vold.

annonse

Det er ikke så rart at vestene har fått nok av medløperjournalistene, som ikke skriver ett ord om den grove og tiltakende brutaliteten fra det franske opprørspolitiets side.

Pål Steigan skriver følgende om dette på sin blogg:

«Minst 98 personer er blitt alvorlig såret. 17 mennesker har mistet et øye og fire har mistet ei hand. President Emmanuel Macron, som hevder at han ønsker en «nasjonal dialog», driver en massiv politivold mot vanlige mennesker i Frankrike. Hadde dette vært et annet land, hadde Frankrikes regjering blitt kalt «et regime» og propagandamaskineriet ville ha vært i gang for regimeskifte».

GLo6-NL.

Det nye våpenet som står bak en hel del av skadene heter GLo6-NL eller LDB-40, et paintball-aktig gevær med et kaliber på 4 cm som skyter ut store prosjektiler som ikke skal være dødelige, men som medfører store skader.

annonse
annonse

En demonstrant som ble truffet av et prosjektil fra GLo6-NL sist lørdag. En nettvideo viser at han var på vei bort fra demonstrasjonen da han ble skutt.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.