Foto: Wikimedia commons/Aqwis
Del

Scandic Hotel Norge har sluttet å servere svinekjøtt i kantinen for ansatte. – Vi er opptatt av å tilpasse oss, sier hotelldirektøren.

annonse

Scandic Hotel Norges ansattkantine serverer ikke lenger pølser, bacon eller annet slags svinekjøtt i sin kantine for de ansatte. Det sier hotellets direktør Lise Solheim Haukedal til VG.

– Det stemmer at vi prøver å unngå svin i personalkantinen, sier direktøren for hotellet som nyåpnet i fjor etter oppussing.

– Hvorfor er det spesielt svinekjøtt dere unngår?

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører

– Det er det vi har fått tilbakemelding på fra ansatte, så da er vi opptatt av å tilpasse oss disse tilbakemeldingene. Vi har 120 nasjonaliteter som jobber i Scandic, og inkludering er en viktig faktor.

– Hva sier de som spiser svin av deres ansatte?

– Vi har ikke mottatt noen negative tilbakemeldinger, sier Haukedal som bekrefter at svinestoppen kom etter henvendelser fra ansatte.

– Det kom tilbakemeldinger på at noen ønsket mindre svin, og det har vi tatt til oss.

Islam

annonse

VG skriver ikke noe om hvilken religiøs eller etnisk bakgrunn de ansatte som har gitt tilbakemelding på at de ikke ønsker at noen spiser svin i kantinen, har. Men etter det Resett erfarer, er det snakk om mennesker med tilknytning til islam.

Det er da nærliggende å anta at det er islam hotelldirektøren er opptatt av å «tilpasse» seg. Hvorvidt det er tilfellet, er imidlertid ikke gjort eksplisitt i VG-saken.

Les mer: Vi lanserer Ytringsfrihetsforbundet

annonse
Ønsker du å bidra til å holde Resett gående? Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører