Fredrik Græsvik. Foto: NTB Scanpix.
annonse

Nordmenn fyrer løs mot TV 2-journalist Fredrik Græsvik etter at han i en ny kommentar spekulerte om president Donald Trump er en  russisk agent.

annonse

Helt siden Trump ble valgt til president for over to år siden har den etablerte pressen og demokratene i USA spekulert om Trump har hatt forbindelser med Russland.

annonse

Det har også blitt startet etterforskning for å se om det har vært hold i ryktene, men så langt har det ikke blitt bevist at Trump har hatt noen forbindelse med verken Putin eller Russland.

I norsk presse har den angivelige Russland-innblandingen i det amerikanske valget blitt et hett tema, og nå spekulerer Tv 2-journalist Fredrik Græsvik i en ny kommentar om Trump kan være en russisk agent.

– Donald Trump har vurdert å trekke USA ut av NATO. Men hvorfor? Handler det bare om penger, eller er den amerikanske presidenten en agent som opererer på vegne av Russland, spør Græsvik i ingressen før han fortsetter:

annonse
annonse

– New York Times kunne nylig avsløre at da Trump sparket FBI-sjef James Comey våren 2017, ble det åpnet en etterforskning som så på mulighetene for at Trump jobbet på vegne av Russland. Den amerikanske presidenten ble mistenkt for å kunne være en russisk agent. Det høres ut som en konspirasjonsteori for vill til å tro på. Men det er på det rene at Trump har et helt spesielt forhold til president Vladimir Putin.

Kommentaren ble deretter trykket på journalistens Facebookside.

– Hvis Putin ønsker et svekket og splittet NATO til jul, er det bare å gratulere, skrev Græsvik.

 

– Fantasistoff

Tv 2-Græsviks kommentar der han spør om Trump kan være en russisk agent vekker reaksjoner. På hans egen Facebook-side blir han latterliggjort og kalt en konspirasjonsteoretiker.

– Nok fantasistoff her til en heidundrende politisk krim, skriver en person sarkastisk.

– Fredrik Græsvik Vi har alt ventet i over 2 år uten resultat. FBI satte i gang undersøkelsen før valget og forsynte sittende president med ymse spekulative dokumenter a.la. Cristopher Steele som er blitt grundig saumfart og ærklært som grove forfalskninger. At noen synes det er greit at et sittende regime undergraver en utfordrer med bruk av statens institusjoner får du stå for, hos meg er det et grovt overtramp som stiller Watergateskandalen i skyggen. Når du skriver «det er på det rene at Trump har et helt spesielt forhold til president Vladimir Putin» er det klart for alle at du insinuerer det jeg vil kalle alle konspirasjonsteoriers mor, raser en annen.

Andre stiller spørsmålstegn til hva som er agendaen til Gæsvik og hvordan dette kan kalles journalistikk.

– Jeg trodde at journalistikkens fremstå oppgave var å informere og opplyse om viktige saker. Så hva slags journalistikk er dette? At New York Times eller Washington Post skriver om saken er ikke et bevis. Jeg liker heller ikke når mennesker sier at vi bare må «stole på ting» eller at vi ikke har noen grunn til å stille spørsmål ved uten noen god forklaring, blir det skrevet.

 

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.