Minst 73 mennesker mistet livet i en eksplosjon i en lekk oljeledning i delstaten Hidalgo i Mexico, der folk hadde samlet seg for å stjele bensin. Foto: Secretary of National Defense via AP / NTB scanpix

Dødstallet fortsetter å stige etter katastrofen ved en lekk oljeledning i Mexico. Minst 79 mennesker har nå mistet livet, og 81 er fortsatt på sykehus.

annonse

Det opplyser landets helseminister Jorge Alcocer søndag. Tilstanden er alvorlig for flere av de skadde, og noen har brannskader på over 80 prosent av kroppen.

I det vanskelige arbeidet med å identifisere de omkomne, tar rettsmedisinere DNA-prøver fra folk som savner slektninger.

Tragedien fant sted på et jorde i Tlahuelilpan i delstaten Hidalgo fredag ettermiddag. Over 600 mennesker var til stede med bøtter og kanner for å få tak i bensin som sprutet ut fra ledningen, da den voldsomme eksplosjonen skjedde.

Det statlige oljeselskapet Pemex, som eier oljerøret, sier tyver noen timer i forveien hadde boret et ulovlig tappehull på oljeledningen.

annonse
annonse

Oljetyveri koster Mexico 3 milliarder dollar i året. Det ble boret hele 12.581 ulovlige tappehull de første ti månedene i fjor.

I desember 2010 mistet 28 personer, inkludert 13 barn, livet i en lignende hendelse. Myndighetene slo fast at eksplosjonen skyldtes ulovlige tappehull.

President Andrés Manuel López Obrador har varslet en storoffensiv mot oljekriminaliteten, som er blitt en betydelig svartebørsnæring, og har utstasjonert 3.200 soldater til å vokte oljerør og oljeanlegg.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.