Den havarerte fregatten KNM Helge Ingstad ved Øygarden i Hordaland. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Arbeidet som må til før fregatten KNM Helge Ingstad kan heves, har hatt god progresjon i helga, opplyser Sjøforsvaret etter opphold fredag på grunn av dårlig vær.

Sjøforsvaret melder i dagsrapportene fra lørdag og søndag at det er «god progresjon», og at dykkeroperasjoner for å forberede til løfteoperasjonen pågår kontinuerlig så lenge været tillater det.

Kranlekteren Rambiz ligger ute ved havaristedet og utfører arbeidet med å stramme opp løftekjettinger for endelig innfesting til skroget samt å trekke de to siste løftekjettingene under fartøyet, slik at det kan heves.

KNM Helge Ingstad ligger under vann i fjæra i Øygarden i Hordaland etter kollisjonen med tankskipet Sola TS natt til 8. november. Forsvaret har i flere uker jobbet med å sikre skipet og gjøre det klart til å bli hevet.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]