Illustrasjonsbilde. Foto: Lise Åserud / Scanpix

En god latter forlenger livet sies det. Den får jeg hver gang jeg går forbi hylla med barberblader i butikken. De er latterlig dyre.

annonse

Gillette kastet seg på mandag den 14. inn i den utskjelte #meetoo-debatten, med sin egen reklame hvor de mener menn ikke bryr seg nok. Internett flommer nå over av oppfinnsomme memes fra alle verdenshjørner. Selv er Gillette kjente for å kjøre et steinhardt monopolregime for sine produkter, og vil om nødvendig gi bort egne produkter gratis for å hindre sine konkurrenter i å vokse.

Gillette sine barberblader er veldig gode, men de er alt annet enn miljøvennlige, og de er svindyre. 4 stk. koster nesten 250 kroner. Selv byttet jeg til tradisjonelle gammeldags blader med tilhørende barberhøvel i metall. I tillegg barberkost og barbersåpe.

Barberhøvel og såpe anbefaler jeg å kjøpe via nett i Norge på grunn av prisen. Her er de to typene høvel jeg ville valgt, samt kost og såpe. Disse leverer faktisk lynraskt og er greit priset, men det finnes mange nettbutikker som har mye av det samme.

annonse
annonse

Kan føles litt kort for noen. Jeg har den selv:

Mühle R89 tradisjonell barberhøvel

Lenger skaft, men ellers lik:

Mühle R89 Grande tradisjonell barberhøvel

Barbersåpe varer lenger enn barberkrem, men litt mer omfattende å skumme opp påstår noen. Her er to stykker som ikke koster mye, og som ikke lukter for mye:

Proraso barbersåpe i skål – Eukalyptus og mentol

Proraso barbersåpe i skål – Grønn te og havre

I stedet for aftershave bruker jeg noe som heter Alum Stone. Skylles i kaldt vann og gnies raskt over de barberte områdene. Svir litt akkurat til å begynne med.

Etter barbering

I barberkostene er det noen som sverger til grevlinghår. Jeg har det selv, men har heller ikke forsøkt noe annet.

Barberkost

I tillegg er det greit med blader, et stativ og en liten stålbolle for å skumme opp såpa. Dette er langt billigere via eBay.

Feather (japansk) er de skarpeste bladene, og svært populære. De kjøpes rimeligst via eBay i 100 stk. Vanligvis bruker man ett barberblad pr 3-6 barberinger, avhengig av skjegg og hvor skarpe man ønsker at de skal være hver gang. Selv har jeg over 50 igjen etter 1,5 år.

To viktige ting å huske: vinkel på barberhodet i forhold til huden (ikke ettersvingende), og retningen skjegget gror forskjellige steder i ansiktet. Du hører det tydelig når bladet skjærer hår. Selv har jeg erfart at det minst smertefulle er å barbere seg medhårs første gang – spesielt på halsen. Deretter 90 grader (på tvers) av retningen – for om man orker å avslutte med en runde mot retningen hårene vokser. Er du ikke forsiktig på halsen denne siste runden vil det bli mange små flekker hvor det pipler frem blod. Strengt tatt kan man droppe denne siste.

Høvel er så effektivt at jeg vanligvis gjør det om kvelden. Du må ha litt bedre tid når du skal skumme opp såpe og gjøre det på denne måten, men det blir et avslappende rituale – nesten som meditasjon.

Gillette – as stupid as it gets

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.