Therese Johaug vant enkelt i Otepää søndag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Therese Johaug var i helt egen klasse og tok en ny verdenscupseier på den klassiske 10-kilometeren i Otepää søndag.

Dermed startet langrennsstjernen fra Dalsbygda 2019 på samme måte som hun avsluttet 2018. Johaug har vært i egen klasse på distanse denne vinteren og beviste det igjen i Otepää.

Svenske Ebba Andersson gikk et meget godt renn i Estland, men var sjanseløs på å matche farten til Johaug. Til slutt skilte det de to 48,4 sekunder i kampen om seieren.

– Det var et veldig bra renn for min del. Jeg har kjent i det siste at kroppen har vært bra. Jeg har jobbet en del teknisk og har kjent at det flyter bedre, sa Johaug til NRK etter målgang.

– Det jeg tar med meg i dag, er at jeg klarer å gå bra teknisk på ski. Jeg har ikke skuldrene helt oppunder hodet, fortsatte 30-åringen, som måtte innrømme at hun «har vært mer sliten etter skirenn tidligere».

Konkurrentene tok av seg hatten for Johaug.

– Helt rått. Resten av oss blir statister. Samtidig er jeg ikke overrasket i denne løypa og på dette føret, sa Astrid Uhrenholdt Jacobsen om lagvenninnen.

Ingvild Flugstad Østberg ble nest beste norske jente på femteplass. Dermed beviste Gjøvik-jenta at hun har restituert seg godt etter den sterke sammenlagtseieren i Tour de Ski tidligere denne måneden.

Østberg var i mål slått med ett minutt og 14 sekunder av Johaug, men var ikke mer enn 18,1 sekunder bak russiske Natalja Neprjajeva i kampen om tredjeplassen.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen endte på sjuendeplass i Otepää søndag.

Therese Johaug sto over Tour de Ski og har en treningsperiode bak seg i jula. Det synes å ha gjort 30-åringen svært godt.

Langrennsstjernen fra Dalsbygda kommer til VM i Seefeld i neste måned som kjempefavoritt på distanse.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]