Oslo 20160511. KS-leder Gunn Marit Helgesen etter at innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) presenterte hovedpunktene i integreringsmeldingen i Oslo onsdag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
annonse

Kutt i eiendomsskatten fra 7 til 4 promille vil gi kommunene et samlet tap på mellom 800 og 900 millioner kroner hvert år, ifølge KS.

annonse

– Det får konsekvenser for det tilbudet man kan gi til innbyggerne. Det er beklagelig, sier KS-leder Gunn Marit Helgesen til NRK.

annonse
Reklame fra Resett butikken

– Men det mest beklagelige er det prinsipielle, at man fratar kommunene makt til å gi så gode tjenester som man ønsker, føyer hun til.

Drøyt 100 kommuner har eiendomsskatt på mellom 4 og 7 promille. Disse må nå redusere satsen. Det kan bety mindre penger til skole, helse og barnehage.

annonse
Reklame

Under fjorårets regjeringsforhandlinger på Jeløya ble Høyre, Frp og Venstre enige om å senke eiendomsskattesatsene med 2 promille, noe som er innført i årets statsbudsjett.

Under forhandlingene på Granavolden fikk Frp gjennomslag for å senke satsen med ytterligere 1 promille, til 4 promille.

– Eiendomsskatten er en veldig usosial skatt, som verken tar hensyn til inntekt eller belåning, sier Frps finanspolitiske talsmann Hans Andreas Limi til NRK.

Samtidig har kommunene mulighet til å justere tapet gjennom å øke verdifastsettelsen på eiendommene og fjerne bunnfradraget, ifølge KS.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.

Annonse