Det er stille rundt huset til Tom Hagen på Fjellhamar. Hans kone Anne-Elisabeth Hagen fryktes bortført for ti uker siden. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Del saken
 • 16
 •  
 •  
 •  
 •  

Kriminelle kan få hjelp til å finne velståande gjennom offentleggjering av skattelister og lister over velståande, meiner tryggingsekspertar skriver NRK.

– Skattelister tek vare på vårt behov for sladder, men gjer også dei med stor formue og inntekt sårbare, seier Jack Fischer Eriksen i Næringslivets tryggingsråd.

– Ein kan stille spørsmål ved om det er behov for ein slik type profilering, der ein lagar lister over topp 400 rikaste og offentleggjer skattelister, seier Anders Snortheimsmoen, rådgjevar i selskapet Sikkerhetsledelse.

Les også: Rike nordmenn er et lett bytte for kidnappere og utpressing

– Lister skaper moglegheiter for ein motpart. Ein kan seie at ein ville ha funne velståande uansett, men det er ikkje vits i å legge ut sånt. Eg har aldri sett verdien av det. Den typen informasjon er meir skadeleg enn nyttig, seier Snortheimsmoen.

Openheit

Norsk Redaktørforening, Norsk Presseforbund og Norsk Journalistlag ønskjer ein debatt om journalistikken rundt skattelistene velkomen, men vil forsvare prinsippet om openheit og offentlegheit i samfunnet.

Les også: Økonomiske konsekvenser av en globalistisk politikk

– Det er ikkje slik at journalistar offentleggjer skattelister for å dekke nysgjerrigheitsbehov eller fordi det er gøy, men fordi det er nødvendig for samfunnet å få informasjon om korleis samfunnet blir drive, seier Hege Iren Frantzen, leiar i Norsk Journalistlag.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 16
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]