Illustrasjonsbilde. Foto: Johan Nilsson / TT / NTB scanpix
Del saken
 • 737
 •  
 •  
 •  
 •  

Rundt 8000 flere familieinnvandrere forventes til Sverige de neste tre årene som et resultat av en liberalisering av reglene for familiegjenforening, skriver Sveriges TV. Det viser foreløpige beregninger fra Migrasjonsstyret. En mer generøs familieinnvandring er et av punktene i budsjettavtalen, skriver SvT.

Tidligere var det mer liberale regler for flyktninger enn for personer som får opphold i Sverige under reglene for «alternativt beskyttelsesbehov», et regelverk som gjelder for de aller fleste mennesker som har fått asyl på grunn av for eksempel krigen i Syria. Retten ble fjernet for denne gruppen da den midlertidige asylloven ble vedtatt i november 2015.

I praksis betyr dette at personen som har mottatt asyl kan gjenforenes med sine ektefeller eller samboerpartnere og hans eller hennes mindreårige barn gjennom familieinnvandring. Enslige barn kan ta med foreldrene sine til Sverige, skrive SvT.

Ifølge Henrik Emilsson, doktor for internasjonal migrasjon ved Malmö Universitet, vil dette også påvirke asylinnvandringen. Familiegjenforening er noe som er svært viktig for personer som søker asyl. Informasjonen om hvilke land som har gunstige regler sprer seg raskt og påvirker hvor du vil søke», sier han til Sveriges TV.

Ifølge en konsekvensanalyse fra de svenske innvandringsmyndighetene vil det bety rundt 1000 flere asylsøkere per år. Ifølge foreløpige prognoser vil antall pårørende som kommer til Sverige øke fra 20.000 til 28.000 mennesker over en treårsperiode.

Endringene forventes å bli gjennomført i midten av dette året.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 737
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]