Illustrasjonsbilde. Foto: Johan Nilsson / TT / NTB scanpix
Del

Rundt 8000 flere familieinnvandrere forventes til Sverige de neste tre årene som et resultat av en liberalisering av reglene for familiegjenforening, skriver Sveriges TV. Det viser foreløpige beregninger fra Migrasjonsstyret. En mer generøs familieinnvandring er et av punktene i budsjettavtalen, skriver SvT.

annonse

Tidligere var det mer liberale regler for flyktninger enn for personer som får opphold i Sverige under reglene for «alternativt beskyttelsesbehov», et regelverk som gjelder for de aller fleste mennesker som har fått asyl på grunn av for eksempel krigen i Syria. Retten ble fjernet for denne gruppen da den midlertidige asylloven ble vedtatt i november 2015.

I praksis betyr dette at personen som har mottatt asyl kan gjenforenes med sine ektefeller eller samboerpartnere og hans eller hennes mindreårige barn gjennom familieinnvandring. Enslige barn kan ta med foreldrene sine til Sverige, skrive SvT.

Ifølge Henrik Emilsson, doktor for internasjonal migrasjon ved Malmö Universitet, vil dette også påvirke asylinnvandringen. Familiegjenforening er noe som er svært viktig for personer som søker asyl. Informasjonen om hvilke land som har gunstige regler sprer seg raskt og påvirker hvor du vil søke», sier han til Sveriges TV.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører

Ifølge en konsekvensanalyse fra de svenske innvandringsmyndighetene vil det bety rundt 1000 flere asylsøkere per år. Ifølge foreløpige prognoser vil antall pårørende som kommer til Sverige øke fra 20.000 til 28.000 mennesker over en treårsperiode.

Endringene forventes å bli gjennomført i midten av dette året.

annonse
Ønsker du å bidra til å holde Resett gående? Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører