Illustrasjonsbilde. Foto: AFP/ Stringer
Del saken
 • 823
 •  
 •  
 •  
 •  

Den østerrikske regjeringen har offentliggjort statistikk som viser at fire av ti «mindreårige» migranter løy om alderen sin i 2017, fordi dette kunne øke deres sjanse for å få asyl.

Statistikken er basert på en sammenstilling av registrerte medisinske tester, og det fremgår at 347 av 867 «mindreårige» migranter til Østerrike i fjor var 18 år eller eldre, altså ikke mindreårige. Det rapporterer Kronen Zeitung. 

Asylsøkerne har vært gjennom en rekke medisinske tester, deriblant røntgenundersøkelse, samt fysiske, odontologiske og radiologiske tester, for å få konstatert deres faktiske alder. Resultatene føyer seg inn i rekken av lignende tester utført i perioden 2015 til 2016, da omtrent tusen migranter ble avslørt, etter å ha løyet om sin alder. 

Voldtekt og drap

Såkalte «mindreårige» migranter har dessuten vært involvert i en rekke tilfeller av grov og voldelig kriminalitet, både i Østerrike og i Tyskland. 

Det mest velkjente eksempelet er drapsmannen Hussein Khavari, som voldtok og drepte den tyske studenten Maria Ladenburger. Han oppgav å være mindreårig da han kom til Tyskland. Ved medisinske undersøkelser har det kommet for en dag at Khavari er voksen. Ifølge Welt har mannens far sagt at Hussein Khavari kan være så gammel som 33 år.

Tidligere denne måneden ble 16 år gamle Manuela funnet drept av sin egen mor i Wiener Neustadt i Niederösterreich. En syrisk migrant ved navn Yazan, som påstår at han er 19 år, ble arrestert og har innrømmet drapet. 

Tidligere denne uken annonserte østerrikske myndigheter at de vil undersøke om Yazan virkelig er så ung som han påstår at han her. Dette kan medføre langt strengere straff for syreren, dersom det viser seg at han er eldre enn 21. 

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 823
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]