Frankrikes president Emmanuel Macron mener staten har forebedringspotensiale, men at økt bruk av offentlige midler ikke vil løse noen problemer. Foto: AP / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Det franske innenriksdepartementet opplyser at Frankrike mottok over 122 000 asylsøknader i 2018. Dermed fortsetter økningen i antall søknader som har pågått kontinuerlig siden 2014, skriver Breitbart med Le Monde som kilde.

I alt 46 700 asylsøknader ble innvilget i 2018. Det er en økning på 9 prosent fra 2017, ifølge myndighetsorganet Ofpra.

Størst antall asylsøknader kom fra personer fra Afghanistan, Albania, Elfenbenskysten og Georgia. De nasjonaliteter som fikk innvilget flest søknader, kom fra Afghanistan, Syria og Sudan. 36 prosent av alle asylsøknader ble innvilget, appellprosessen inkludert. Et ukjent antall av dem som får avslag, blir aldri deportert.

Antallet afghanere som søker asyl i Frankrike har økt kraftig. Over en tredel av dem har tidligere søkt asyl i andre EU-land. Mange av dem er tidligere avvist i Tyskland og Sverige. I 2017 ble 83 prosent av asylsøknadene fra afghanere innvilget i Frankrike, mot 44 prosent i Tyskland.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]