Frankrikes president Emmanuel Macron mener staten har forebedringspotensiale, men at økt bruk av offentlige midler ikke vil løse noen problemer. Foto: AP / NTB scanpix

Det franske innenriksdepartementet opplyser at Frankrike mottok over 122 000 asylsøknader i 2018. Dermed fortsetter økningen i antall søknader som har pågått kontinuerlig siden 2014, skriver Breitbart med Le Monde som kilde.

annonse

I alt 46 700 asylsøknader ble innvilget i 2018. Det er en økning på 9 prosent fra 2017, ifølge myndighetsorganet Ofpra.

Størst antall asylsøknader kom fra personer fra Afghanistan, Albania, Elfenbenskysten og Georgia. De nasjonaliteter som fikk innvilget flest søknader, kom fra Afghanistan, Syria og Sudan. 36 prosent av alle asylsøknader ble innvilget, appellprosessen inkludert. Et ukjent antall av dem som får avslag, blir aldri deportert.

Antallet afghanere som søker asyl i Frankrike har økt kraftig. Over en tredel av dem har tidligere søkt asyl i andre EU-land. Mange av dem er tidligere avvist i Tyskland og Sverige. I 2017 ble 83 prosent av asylsøknadene fra afghanere innvilget i Frankrike, mot 44 prosent i Tyskland.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.