Illustrasjonsbilde. (Photo by Anders WIKLUND / TT News Agency / AFP) / Sweden OUT
Del saken
 • 221
 •  
 •  
 •  
 •  

De svenske partiene Socialdemokraterna og Miljöpartiet har etablert en ny svensk regjering med Stefan Löfven som statsminister og de to antatt borgerlige partiene Liberalene og Centerpartiet som støttepartier. Hadde det vært valg i dag ville det vært umulig. Både Miljöpartiet og støttepartiet Liberalene ville falt ut av den svenske riksdagen.

Det viser en fersk meningsmåling foretatt av SIFO på vegne av Svenska Dagbladet. Det liberale partiet, Venstres søsterparti, ville mistet halvparten av sine velgere siden valget for noen måneder siden, og blitt tvunget til å forlate riksdagen med 3,6 prosent av stemmene. Det er det verste resultatet noensinne, i 52 år, i en Sifo-undersøkelse, skriver den svenske avisen. Aldri før har et parti mistet så mange velgere så kort tid etter et valg.

Miljøpartiet er også under sperregrensen på fire prosent, med en oppslutning på 3,9.

Målingen gir et solid flertall i riksdagen for Sverigedemokraterna, Moderaterna och Kristdemokraterna. SD ligger på 19,9 prosent, M på 19,5 prosent og KD på 7,5 prosent.

Fordelingen i riksdagen ville vært 179 mandater for M, KD og SD. Med andre ord: eget flertall, ifølge SvD. De andre partiene, som i dag utgjør regjeringen og dens støttepartier, ville kun fått 132 mandater.

Samme måling viser også at Centerpartiet har mistet 30 prosent av sine velgere siden valget, og ville nå fått 6,9 prosent.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 221
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]