Bergen 20151014. Dag Inge Ulstein fra Hordaland kan bli en av KrFs nye statsråder. Arkivfoto. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

KrFs Dag Inge Ulstein kom med krass kritikk av Frp i et leserinnlegg i høst. Nå kan han bli ny statsråd i den nye flertallsregjeringen, ifølge flere medier.

annonse

VG skriver at Ulstein ligger an til å ta over Nikolai Astrups (H) stilling som utviklingsminister. NRK oppgir at de har fått bekreftet av flere KrF-kilder at Ulstein skal være aktuell for jobben.

I september skrev Ulstein et leserinnlegg med tittelen «Sentrum kan gjenoppstå» i Bergens Tidende (BT).

– Jeg vil ikke gå i regjering med et populistisk Frp – de står rett og slett for langt unna et verdiforankret og sosialt radikalt KrF, skrev han i innlegget.

I mars sa han til NRK at Erna Solbergs avgjørelse om å gjøre Sylvi Listhaug til justisminister var en «varslet katastrofe».

annonse
annonse

Ulstein er tydelig på den «røde» siden i KrF, og støttet daværende partileder Knut Arild Hareides anbefaling om å søke regjeringssamarbeid med Ap og Sp under partiets veivalg i høst.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.