Kjell Ingolf Ropstad. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Del saken
 • 43
 •  
 •  
 •  
 •  

Nestlederen i KrF skal jobbe hardt for å bli godt likt i norsk offentlighet, tror Selbekk.

– Det som er problemet for Ropstad, er at han ofte får et mørkemannsstempel. Det er noe stort sett alle Krf-ledere har slitt med, bortsett fra Hareide, sier redaktør i den kristne avisen Dagen Vebjørn Selbekk til VG.

– Hva legger du i dette, spør VG.

– Krf-ledere blir ofte oppfattet som strenge, de har en ovenfra og ned-holdning, og skal fortelle andre hva de skal gjøre. Den typen stempel har flere fått, ofte urettferdig. Det samme ser vi rundt Ropstad, sier han.

– Hva er grunnen til at du mener Hareide ikke fikk dette stempelet?

– Han var en annen type, en utypisk Krf-leder, selvironisk og uhøytidelig. Han var mer populær utenfor KrF enn innenfor, kan du si, godt likt i norsk offentlighet, sier Selbekk.

– Kan Ropstad bli like godt likt i norsk offentlighet?

– Ja, men han har et vanskeligere utgangspunkt, ikke minst knyttet til abortsaken. At han nå kjøres hardt på denne uforsiktige bemerkningen, gjør ikke saken enklere. Det er en tung lederrolle som venter Ropstad i et dypt splittet parti, sier Selbekk.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 43
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]