Administrerende direktør Dag Sørsdahl i Aller Media, som eier Dagbladet, bekrefter at avisen vil søke pressestøtte. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix
annonse

I sitt 150. år skal Dagbladet for første gang søke om pressestøtte.

annonse

– Vi kommer til å søke. Vi har i hvert fall skrevet søknaden, og skal etter planen sende den inn, men vi har ikke søkt ennå, sier konsernsjef Dag Sørsdahl til Dagens Næringsliv.

annonse

De siste årene har Dagbladet tatt flere grep for å falle inn under pressestøtteordningen. Dagbladet Pluss er skilt ut som et eget selskap og har nå passert 76.000 abonnenter.

Verken Aller eller Dagbladet vil kommentere hvor mye de håper å få, men Dagens Næringsliv har tidligere skrevet at avisen kan kapre opp mot 20 millioner kroner fra dagens pott.

Både driftsinntektene og resultatet i Dagbladet falt i 2017/2018 etter et rekordår året før. Omsetningen endte på 608 millioner kroner, mens driftsresultatet endte på 58 millioner kroner.

annonse
annonse

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.