Helge Lurås
Redaktør
Skjermbilde av Yousef Hadaoui fra Dagsnytt 18
Del saken
 • 698
 •  
 •  
 •  
 •  

VG, Dagbladet, NRK selv, Aftenposten og nå også NTB (og derigjennom Resett) har store oppslag i kveld om en såkalt komiker ansatt i NRK som lagde en sketsj ut av et innslag på Dagsnytt 18. Stuntet var platt og barnslig og slik sett helt i tråd med det nivået humoren i NRK ofte har. Espen Aas kastet ham ut av studio.

Og det er nettopp det å gjøre seg dum som er humoren i våre dager. Det er ikke godt å si hva dette egentlig kan fortelle oss om oss selv, men når selv de som later som de er seriøse er nokså dumme (les etablissementet), er det klart at komikerne er nødt til å trekke sitt eget nivå temmelig langt ned på et infantilt stadium.

Yousef Hadaoui får nå kjeft av noen av NRKs egne folk, men kringkastingssjefen selv synes det er greit. Satiriks-gjengen hans pleier jo stort sett å drite ut folk på høyresiden, og da er han fornøyd.

Les også: Menn er morsommere enn kvinner

Det er i og for seg bra at Hadaoui fikk vist frem hvor tåpelig idéutviklingen i Satiriks er. Det blir nok en «oppvask» i NRK. Det vi andre burde stille spørsmålstegn ved, er hvorfor i alle dager lisensbetalerne skal finansiere en gjeng barnslige «komikere» for å lage noe som helst.

Disse gutta burde heller ta seg en skikkelig jobb ute i eldreomsorgen, og så kunne de lage sketsjer på fritiden som de la ut på youtube. Hvis de lager noe som faktisk er morsomt, blir det nok sett. Å skulle gå rundt å være morsom hele dagen kan sjelden gi et morsomt resultat. Det blir krampaktig, naturlig nok.

Og med et publikum som de ikke kan ta for gitt, og ei heller en statslønn, får de kanskje også et insentiv til å lage noe som faktisk er til å le av, ikke bare gråte og gremme seg.

Du kan se opptrinnet på Dagsnytt 18 her.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 698
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]