Skjermbilde av Yousef Hadaoui fra Dagsnytt 18

VG, Dagbladet, NRK selv, Aftenposten og nå også NTB (og derigjennom Resett) har store oppslag i kveld om en såkalt komiker ansatt i NRK som lagde en sketsj ut av et innslag på Dagsnytt 18. Stuntet var platt og barnslig og slik sett helt i tråd med det nivået humoren i NRK ofte har. Espen Aas kastet ham ut av studio.

annonse

Og det er nettopp det å gjøre seg dum som er humoren i våre dager. Det er ikke godt å si hva dette egentlig kan fortelle oss om oss selv, men når selv de som later som de er seriøse er nokså dumme (les etablissementet), er det klart at komikerne er nødt til å trekke sitt eget nivå temmelig langt ned på et infantilt stadium.

Yousef Hadaoui får nå kjeft av noen av NRKs egne folk, men kringkastingssjefen selv synes det er greit. Satiriks-gjengen hans pleier jo stort sett å drite ut folk på høyresiden, og da er han fornøyd.

Les også: Menn er morsommere enn kvinner

Det er i og for seg bra at Hadaoui fikk vist frem hvor tåpelig idéutviklingen i Satiriks er. Det blir nok en «oppvask» i NRK. Det vi andre burde stille spørsmålstegn ved, er hvorfor i alle dager lisensbetalerne skal finansiere en gjeng barnslige «komikere» for å lage noe som helst.

annonse
annonse

Disse gutta burde heller ta seg en skikkelig jobb ute i eldreomsorgen, og så kunne de lage sketsjer på fritiden som de la ut på youtube. Hvis de lager noe som faktisk er morsomt, blir det nok sett. Å skulle gå rundt å være morsom hele dagen kan sjelden gi et morsomt resultat. Det blir krampaktig, naturlig nok.

Og med et publikum som de ikke kan ta for gitt, og ei heller en statslønn, får de kanskje også et insentiv til å lage noe som faktisk er til å le av, ikke bare gråte og gremme seg.

Du kan se opptrinnet på Dagsnytt 18 her.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.