Filippinene. Foto: AP / Bogie Calupitan / NTB scanpix

Et stort sikkerhetsoppbud var på plass da filippinere mandag stemte over om den muslimskdominerte Mindanao-regionen på Filippinene skal få utvidet selvstyre.

annonse

Over 20.000 politifolk var til stede for å sikre at mandagens stemmegivning gikk fredelig for seg, sa politisjefen i landet, Oscar Albayalde.

Den regionale folkeavstemningen over lovforslaget holdes i fem provinser og to byer i Mindanao-regionen. En ny avstemningsrunde holdes 6. februar i to andre provinser. 2,83 millioner personer har stemmerett.

To granater gikk av i byen Cotabato mandag, men det er ikke klart om dette hadde sammenheng med avstemningen. Ingen ble skadd i hendelsen.

Dersom forslaget om et utvidet selvstyre får flertall, vil dette erstatte den gamle selvstyrte muslimske regionen Mindanao (ARMM). Denne regionen dekker fem hovedsakelig muslimske provinser, men har vist seg å være svært avhengig av den filippinske regjeringen.

annonse
annonse

Den nye selvstyrte regionen vil få større uavhengighet i forhold til budsjett, inntekter og rettsvesen.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.