Filippinene. Foto: AP / Bogie Calupitan / NTB scanpix
annonse
annonse

Et stort sikkerhetsoppbud var på plass da filippinere mandag stemte over om den muslimskdominerte Mindanao-regionen på Filippinene skal få utvidet selvstyre.

Over 20.000 politifolk var til stede for å sikre at mandagens stemmegivning gikk fredelig for seg, sa politisjefen i landet, Oscar Albayalde.

Den regionale folkeavstemningen over lovforslaget holdes i fem provinser og to byer i Mindanao-regionen. En ny avstemningsrunde holdes 6. februar i to andre provinser. 2,83 millioner personer har stemmerett.

annonse

To granater gikk av i byen Cotabato mandag, men det er ikke klart om dette hadde sammenheng med avstemningen. Ingen ble skadd i hendelsen.

Dersom forslaget om et utvidet selvstyre får flertall, vil dette erstatte den gamle selvstyrte muslimske regionen Mindanao (ARMM). Denne regionen dekker fem hovedsakelig muslimske provinser, men har vist seg å være svært avhengig av den filippinske regjeringen.

Den nye selvstyrte regionen vil få større uavhengighet i forhold til budsjett, inntekter og rettsvesen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon