Time 20190121. Maren Ueland bisettes fra Time kyrkje på Jæren mandag. Norske Maren Ueland (28) fra Bryne i Rogaland og danske Louisa Vesterager Jespersen (24) ble funnet drept i et turområde nær landsbyen Imlil i Atlasfjellene mandag 17. desember. Foto: Pål Christensen / Stavanger Aftenblad / Pool / NTB scanpix

En fullsatt Time kirke på Jæren tok mandag et siste farvel med Maren Ueland, den 28 år gamle studenten som ble drept i Marokko før jul.

annonse

Blant dem som var til stede, var helseminister Bent Høie (H), som talte på vegne av regjeringen, og Marokkos ambassadør til Norge, Lamia Radi. Rundt 40 studenter som gikk sammen med avdøde på Universitetet i Sørøst-Norge, deltok også i bisettelsen.

annonse

– Maren var først og fremst deres datter, deres søster og deres barnebarn. Men jeg tror mange av oss føler at hun også var litt vår – selv om vi ikke kjente henne. Hun var en av de flotte unge menneskene våre som fritt og fryktløst tar landet og verden i bruk, sa statsråden blant annet.

– Norge er lite. Verden er liten. Det er mange som sørger over Maren. I mange land, la han til.

Maren Ueland og danske Louisa Vesterager Jespersen studerte sammen og var på ferie i Marokko da de ble drept før jul. De ble funnet drept i Atlasfjellene mandag 17. desember.

annonse
annonse

Louisa Vesterager Jespersen ble bisatt fra Fonnesbæk kirke på Jylland lørdag 12. januar.

Minneord fra Marokko

I en uttalelse til NTB i forkant av bisettelsen sa Marokkos ambassadør til Norge, Lamia Radi, at kongeriket Marokko og det marokkanske folk er svært sjokkert og opprørt av de barbariske drapene.

– I en tid fylt av smerte og sorg ønsker jeg på egne vegne og på vegne av den marokkanske regjering og folk å gi min dyptfølte kondolanse, sympati og solidaritet til familiene til ofrene og deres venner, sa hun blant annet.

Hun åpnet sitt minneord med å lese et skriftsted fra Koranen der det heter at den som engasjerer seg i terrorisme, ikke har noe med islam å gjøre. Videre siterte hun fra en minnebok som er lagt ut i Marokko.

– Forent i sorg

Maren Uelands søster leste minneord før Brynes sogneprest Stein Ødegård fikk ordet.

– Mange tar del i avskjeden med Maren. En hel nasjon er berørt av noe som ikke skal skje med en av våre. Vi er alle forskjellige, men her og nå er vi dypt forent i delt sorg. Vi vil følge Maren til hennes siste hvileplass og ta vare på henne i våre hjerter, sa Ødegård.

En av 28-åringens medstudenter og venninner i Bø avsluttet sitt minneord med å lese Einar Skjæraasens dikt «Jeg vil til skogen», med tanke på Maren Uelands nærhet til naturen.

Vamp-vokalist Jan Ingvar Toft sang «Hvem kan seile foruten vind», «13 humler» og «Jentene på landet».

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.