Luster 20181014. Et fjøs med 13 geiter er blitt skylt 50 meter ned elva av vannmassene i Luster i Sogn og Fjordane. Norges vassdrags- energidirektorat (NVE) varsler søndag oransje flomfarenivå Hordaland, Sogn og Fjordane og berørte kommuner langs Ottavassdraget i Oppland på grunn av stor snø- og bresmelting og kraftig økning i vannføringen. Foto: Tage Skjaak Moen / NTB scanpix
annonse
annonse

 2018 er det registrert naturskader for rundt 600 millioner kroner. Det viser tall fra Finans Norge og Norsk Naturskadepool.

Over halvparten av erstatningene i 2018 kom etter uværet i høst. De største skadene og høyeste erstatningene kom etter høstflommen i Oppland. Deretter følger høststormen «Helene» som særlig rammet Vestlandet og Sørlandet.

I tillegg til naturskadene kommer en rekke vannskader relatert til overflatevann etter kraftige regnbyger, samt skader på biler og båter som ikke er inkludert i disse tallene.

annonse

På Vestlandet var det ekstra vått sist høst, og det ble satt nye nedbørsrekorder mange steder.

– Til tross for utfordringer rundt smeltingen av store snømengder i fjellet i fjor, gikk det nokså bra totalt sett. Likevel er det alltid noen som blir hardt rammet av flom og uværsskader, sier kommunikasjonssjef Stine Neverdal i Finans Norge.

I 2017 utbetalte forsikringsselskapene til sammen 874,5 millioner kroner i erstatning etter naturskader.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon