Nikolai Astrup. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Høyres Nikolai Astrup blir digitaliseringsminister i den utvidede regjeringen, etter det TV 2 erfarer. Det er to nye statsrådsposter i flertallsregjeringen.

Med de nye statsrådspostene beredskapsminister og digitaliseringsminister blir det 22 statsråder i regjeringen, noe som er ny rekord, melder TV 2.

Frps Tor Mikkel Wara fortsetter som justisminister, men uten ansvar for beredskapsfeltet. Det er ventet at Ingvil Tybring-Gjedde (Frp) blir ny beredskapsminister.

annonse

Den nye statsrådsposten som digitaliseringsminister, legges etter det NTB og flere andre medier erfarer inn under Kommunal- og moderniseringsdepartementet.

Solberg presenterer den utvidede regjeringen tirsdag

Etter ekstraordinært statsråd på Slottet klokken 11 tirsdag presenterer statsminister Erna Solberg (H) hele den utvidede regjeringen.

annonse

Alle regjeringens medlemmer kommer ut på Slottsplassen klokken 11.15 for fotografering, opplyser Statsministerens kontor.

Deretter blir det pressekonferanse i regjeringens representasjonsanlegg i Parkveien 45 klokken 11.55.

Etter statsrådet blir det klart når og hvor nøkkelskiftene i de ulike departementene vil finne sted. I tillegg til statsrådsendringer blir det også klart hvilke endringer som gjøres blant statssekretærene og de politiske rådgiverne.

Etter det NTB og flere medier erfarer, beholder Fremskrittspartiet sju statsråder i regjeringen også etter at det kommer inn tre nye fra KrF. Venstre beholder sine tre. Det blir trolig en egen beredskapsminister, og i tillegg ser det ut til at det blir opprettet en egen digitaliseringsminister.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon