Miljöpartiets nye kulturminister Amanda Lind med dreadlocks. Foto: Maja Suslin / TT kod 10300
annonse

Amanda Lind fra Miljöpartiet, som er utnevnt som kultur- och demokratiminister i Löfvens nye regjering, anklages for «kulturell appropiasjon» på grunn av hårsveisen. Kritikere twitrer om at hun ikke kan jobbe mot rasisme med en slik frisyre:

annonse

annonse
Reklame fra Resett butikken

Noen forsøker seg på en kommentar om at frisyren minner om hva som var vanlig blant vikinger. Men hvite mennesker skal holde seg unna dreadlocks, ifølge Linnea Celik. For det er ikke naturlig:

annonse
Reklame

Siv Jensen ble også møtt av en storm av kritikk når hun kledde seg ut som Pochahontas for en tid tilbake. Det er ifølge postmoderne idéer et overgrep å tilegne seg andre menneskers kultur og tradisjon, siden man ikke kan fullt ut forstå undertrykkelsen disse er utsatt for.

Tabben Amanda Lind har gjort er å la seg avbilde med «dreadlocks» som normalt kobles til rastafari-kulturen på Jamaica, men forekommer blant kulturer over hele verden.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.

Annonse