Brexitmotstandere demonstrerer i London. Foto: Alistair Grant / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Polens utenriksminister tror krisen i brexitforhandlingene kan løses ved å tidsavgrense avtalens kontroversielle løsninger for irskegrensa til fem år.

Det gjenstår å se om forslaget vil få noen støtte. Men det er et bidrag til debatten, mener Polens utenriksminister Jacek Czaputowicz.

– Jeg har nettopp diskutert ideen med mine motparter Simon Coveney og Jeremy Hunt, og jeg mener dette er en av løsningene EU bør vurdere. Jeg vet ikke om det er mulig å få dette til, og om Irland er beredt på å gå inn for et slik forslag, men jeg har inntrykk av at det kan løse floken i forhandlingene, sier Czaputowicz til BBC.

annonse

Simon Coveney er utenriksminister i Irland, mens Jeremy Hunt er utenriksminister i Storbritannia.

Den polske utenriksministerens idé er å tidsavgrense brexitavtalens såkalte reserveløsning for Nord-Irland til fem år. Men det må være opp til Irland å avgjøre om EU skal gå videre med forslaget, understreker han.

Czaputowicz’ forslag utgjør et eklatant brudd på EUs offisielle linje. EUs forhandlere har så langt vært urokkelige på at den såkalte reserveløsningen ikke kan tidsavgrenses.

Men en tidsavgrensning er nettopp det mange skeptiske britiske politikere har etterlyst. Deres frykt er at en reserveløsning uten en klar utløpsdato kan bli en felle for Storbritannia.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon