Unge Venstres leder Sondre Hansmark vil at partiet skal kreve andre ministerposter enn Venstre har i dag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Unge Venstre-leder Sondre Hansmark vil ha partiprofilen Sveinung Rotevatn inn i regjeringen. Han vil flytte partileder Trine Skei Grande bort fra kultur.

annonse

Grande er i dag kulturminister, men Hansmark vil ha henne over i en annen rolle.

– Vi har valgt noen departementer som ikke gir oss veldig mye synlighet, og som ikke lar oss styre de områdene som er viktigst for Venstre. Så jeg ønsker å be ledelsen i Venstre om å ta statsrådsposter som har større makt og mer midler, sier han til NRK.

Hansmark ville byttet ut kulturministerposten og stillingen som minister for forskning og høyere utdanning til fordel for andre departementer, for eksempel kunnskap eller næring.

– Vi må bygge opp nye flinke folk og fremtidige partiledere, og for Unge Venstres del er det slik at vi gjerne skulle sett Sveinung Rotevatn som statsråd, sier han.

annonse
annonse

Rotevatn er i dag statssekretær i Klima- og miljødepartementet.

En firepartiregjering blir trolig presentert tirsdag.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.