Illustrasjonsbilde. Norges lover, riksvåpen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse
annonse

En 19 år gammel mann er dømt til seks år fengsel for å ha voldtatt en kvinne i 20-årene i Trondheim sentrum.

Hendelsen skjedde 24. oktober.

Den fornærmede kvinnen hadde vært på byen og kom i kontakt med tiltalte utenfor et utested, skriver Adresseavisen. De to kjente ikke hverandre fra før.

annonse

Hun var da sammen med en venninne som kort tid etter dro hjem. Mannen tilbød seg så å følge fornærmede hjem, noe hun takket nei til.

Ifølge dommen grep han da tak i hennes arm og gjorde forsøk på å kysse henne. Han dro henne så inn i en bakgate hvor han holdt henne fast mot en vegg, slo henne gjentatte ganger og kalte henne skjellsord.

Videre la han hånden over munnen hennes, og voldtok henne, heter det i dommen.

Voldtekten ble stoppet av en drosjesjåfør som hørte skrik fra kvinnen. Han løp til stedet og la mannen i gata. Andre kom også til og fikk kontaktet politiet.

annonse

19-åringen nektet straffskyld, men i dommen kommer det fram at tingretten overhodet ikke er i tvil om at han skaffet seg den seksuelle omgangen med kvinnen ved massiv vold kombinert med truende atferd, skriver avisa.

I tillegg til fengsel er han dømt til å betale kvinnen 150.000 kroner i oppreisning.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon