Illustrasjonsbilde av en AfD-samling. Foto: Scanpix

Det ytterliggående høyrepartiet Alternativ for Tyskland (AfD) har tapt terreng, ifølge en ny måling. Tysk sikkerhetstjeneste har nylig økt overvåkingen av AfD.

annonse

Målingen ble gjort av INSA mellom fredag og mandag, altså etter at det ble kjent at tysk sikkerhetstjeneste (BfV) trapper opp overvåkingen av partiet og medlemmene. Oppslutningen rundt partiet ligger nå på 13 prosent, ned 1,5 prosentpoeng fra uken før, og det laveste nivået på over et år, ifølge Bild.

I begynnelsen av oktober hadde partiet sitt høyeste nivå på målingene, med 18,5 prosent oppslutning.

AfD har beveget seg lenger og lenger til høyre siden det ble dannet i 2013, noe som har fått flere ledende medlemmer til å takke for seg.

I november lovet partiledelsen å rydde opp i egne rekker. Partileder Jörg Meuthen oppfordret medlemmer med antidemokratiske holdninger til å forlate partiet frivillig og truet ellers med eksklusjoner.

Partiledelsen utarbeidet samtidig en liste over organisasjoner medlemmene bør holde seg unna, blant dem den sterkt høyreorienterte populistbevegelsen Pro Chemnitz.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.