Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Del saken
 • 2.8K
 •  
 •  
 •  
 •  

CO2-utslipp fra fly er et alvorlig problem for den globale oppvarmingen mener norske og utenlandske politikere. I Norge har vi sågar fått en egen flyseteavgift. Men samtidig bruker verdens ledere fly mer enn noen gang, i alle fall når de møtes på World Economic Forum i Davos, som pågår i disse dagene.

Og det selv om såkalt menneskeskapte klimaendringer er et av «problemene» på møtet.

Ifølge Air Charter Service vil ikke mindre enn 1500 private jetfly lande i Davos i de dagene møtene pågår: en 50% økning i både private jetfly og giftige miljøutslipp sammenlignet med fjoråret, da omtrent 1000 private jetfly ble benyttet, skriver nettstedet zerohedge.com.

Privat tar de lite hensyn til CO2-utslipp og global oppvarming, et tema som vanligvis er på dagsorden under møtene i World Economic Forum.

«Global interesse for hendelsen førte oss til å analysere den private jetflyaktiviteten de siste fem årene med møter i World Economic Forum,» sier Andy Christie i Air Chrter Services.

Davos har ikke egen flyplass, og flere klienter flyr inn i byen med helikopter. Men mange lander først med sine private jetfly i byer som Zürich, Dübendorf, St. Gallen-Altenrhein og St. Moritz. Og slipper ut mengder med CO2 underveis.

«Vi jobbet med WingX, og vi så på private jetflyaktivitet på disse flyplassene i løpet av de seks dagene av hver WEF-uke siden 2013 – fra en dag før arrangementet til en dag etter,» sier Christie. «I fjor var det travleste året for private jetfly hittil, med en økning på 11% i forhold til 2017. Hvis vi ser en tilsvarende økning i år, kan vi regne med 1500 flybevegelser i løpet av de seks dagene.»

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 2.8K
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]