Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Del

CO2-utslipp fra fly er et alvorlig problem for den globale oppvarmingen mener norske og utenlandske politikere. I Norge har vi sågar fått en egen flyseteavgift. Men samtidig bruker verdens ledere fly mer enn noen gang, i alle fall når de møtes på World Economic Forum i Davos, som pågår i disse dagene.

Og det selv om såkalt menneskeskapte klimaendringer er et av «problemene» på møtet.

Ifølge Air Charter Service vil ikke mindre enn 1500 private jetfly lande i Davos i de dagene møtene pågår: en 50% økning i både private jetfly og giftige miljøutslipp sammenlignet med fjoråret, da omtrent 1000 private jetfly ble benyttet, skriver nettstedet zerohedge.com.

Privat tar de lite hensyn til CO2-utslipp og global oppvarming, et tema som vanligvis er på dagsorden under møtene i World Economic Forum.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører

«Global interesse for hendelsen førte oss til å analysere den private jetflyaktiviteten de siste fem årene med møter i World Economic Forum,» sier Andy Christie i Air Chrter Services.

Davos har ikke egen flyplass, og flere klienter flyr inn i byen med helikopter. Men mange lander først med sine private jetfly i byer som Zürich, Dübendorf, St. Gallen-Altenrhein og St. Moritz. Og slipper ut mengder med CO2 underveis.

«Vi jobbet med WingX, og vi så på private jetflyaktivitet på disse flyplassene i løpet av de seks dagene av hver WEF-uke siden 2013 – fra en dag før arrangementet til en dag etter,» sier Christie. «I fjor var det travleste året for private jetfly hittil, med en økning på 11% i forhold til 2017. Hvis vi ser en tilsvarende økning i år, kan vi regne med 1500 flybevegelser i løpet av de seks dagene.»


Del