Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse

Redaktør Mari Skurdal i Klassekampen frykter kutt på minst fem millioner kroner, etter Dagbladets bekreftelse om at det søker pressestøtte.

annonse
annonse

– Basert på anslaget om at de kan få 20 millioner kroner, vil det bety at vi mister minst fem millioner kroner hvis potten holdes konstant, sier ansvarlig redaktør Mari Skurdal i Klassekampen til Dagens Næringsliv.

annonse

I fjor var Klassekampen avisen som fikk mest i støtte med 40,2 millioner kroner.

– Fem millioner kroner er en del stillinger hos oss, men vi har også andre steder der pengene går ut. Vi går ikke 60 millioner i overskudd sånn som i Dagbladet, sier KK-redaktøren.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Vårt Land fikk nest mest i pressestøtte i 2017 med 39 millioner kroner. Publisher Eirik Hoff Lysholm i Dagsavisen, som lå på tredjeplass med 35 millioner kroner, håper politikerne øker den totale potten.

– Jeg håper politikerne tar signalet og tilfører de friske pengene som skal til for å sikre norsk journalistikk og det norske språkområdet i en tid der amerikanske medier utfordrer våre nasjonale forretningsmodeller, skriver han i en tekstmelding til Dagens Næringsliv.

Morgenbladet har uttalt at avisen vurderer å søke pressestøtte for sine digitale utgaver, men har ikke tatt en endelig avgjørelse.

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.