Kristian Skard og Hadia Tajik før utdelingen av Nobels fredspris i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Aps Tajik og Jette tjener over millionen i året, ser virkelig flotte ut, er i sin beste alder og har kontakter som kan «ta deg steder». Crème brûlée. Finnes ikke på Sukker.no. For en journalistsliter med skinnlapper under albuene og deadline i forgårs må det være tidenes (stats)kupp å få et uforpliktende ja fra en av dem.

Rekk opp hånden hvis du tror at seksuell sympati attrå ikke har noe å si når du skriver og siterer offentlige personer. Ingen? Ingenting som reiser seg? Hvis du i tillegg tror du har sjans på noen, så bruker du selvsagt skriveriene dine til å komme deg videre i den prosessen. Om du skribler såkalt viktige kommentarer til nær en million lesere daglig og for en lønn nær millionen i året i Norges største avis, så har du alle muligheter til å dra sjekkingen helt ned på brødtekstnivå.

Det er overskriftene og ingressene som teller. Blir man kommentator i Norges største avis, eller middelklassegodbiten, DN, kan man nå ut til den ene spesielle samtidig som hun sitter på Stortinget eller Fylkestinget og leser mellom linjene. Kjærlighetens blinde gudinne slår om seg med store gester og røde roser. Også digitale roser.

annonse

Man vil bli sett. Helst sammen med de beste. Være med på å styre samfunnet med et avvæpnende smil. Det ligger makt i disse velformede hoftene. Det ligger definitivt makt i avsløringene en journalist kan lire av seg på stenografisk vis, som satt han i de indre gemakker med automatsyn. VG og DN har hatt telegraflinjer inn i makten. Det er bare en kraft som oppløser alle regler: kjærligheten.

Har journalistene Jacobsen (VG) og Skard (DN) fått noe de (ikke) burde gi videre? Noe som kunne være ødeleggende for rivalene til deres utkårede? Det er det Helge Lurås spør om i en kommentar. Når det bare gis skjellsord og skrik om løgn tilbake blir man ganske sikker på at det er noe der. Hadde de gjort som nesten alle gjorde i 2017 og på nyåret i fjor – ignorert Resett – så hadde de kanskje hatt en sjans med løgnen.

Nei da har jeg mer respekt for Per Sandberg som sa farvel til hele sirkuset. At Støre ikke ordnet opp, altså ba om telefonene på bordet, da han visste at det var lekkasjer fra interne møter han holdt om Giske, at han ikke tok ordentlig grep da han hadde muligheten, det viser at han ikke er en stor leder. Det er slik en god lærer hadde gjort det. Og «elevene» til Støre er ikke bedre enn at de burde ha fått den beskjeden. En for alle. Alle for en. Sosialisme?

annonse

Betahannene med høyt hårfeste (f.eks. Giske og Jacobsen m.fl.) har skaffet seg damer fra øverste hylle. Jacobsen har nok tatt tøflene på nå. Men det er sikkert behagelig. Man får NAV-støtte bare to måneder etter egen oppsigelse. 66 % av opp mot en million er fremdeles godt over en gjennomsnitts årslønn i Norge. Enn så lenge får Jette ta utgiftene på Stopp Pressen Pub, der hun og Fritjof kanskje har vekslet, i hvert fall ett vått blikk, før 01.01. 2019.

Alle som kan tenke selv vet dette: VG må lyve, det vil si tie, om alt de vet, for de taper om de er ærlige. For lite for sent er aldri bra. Jacobsen har fått munnkurv, for han har løyet. Jette er en del av GRL PWR teamet innad i Ap, så de vil se Tajik bli statsminister, (så de siden kan finne noe galt med henne for å promotere en annen fra gruppa).

Om det er slik at to toppjournalister har brukt sine viktige plattformer for å flørte videre med ekstremt sterke damer de hadde sjans på, så er det kanskje komisk innad i et miljø som vet mindre og mindre om det folket de er ment å opplyse, men provoserende for lesende som kanskje bare har en halv time hver dag for å sette seg inn i verdens virkelige gang.  

Da må man ha tillit til mediene man leser. For man har som regel ikke tid midt i barne-hent-bring-legge-bleie-ordne-hverdagen som kommer på toppen av en jobb du må bruke en time eller tre på å dra til og fra, og kanskje må jobbe overtid på, til å lese en nyhet formidlet i flere medier.

VG og DN må jo håpe på at folk flest ikke tar seg tid til det.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon