Den norske olje- og gassindustrien. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Tre fjerdedeler av lederne i den norske olje- og gassindustrien er sikre på at industrien vil vokse i 2019, viser en ny undersøkelse.

Hele 77 prosent av lederne forventer vekst, noe som er en økning på 12 prosent fra året før.

Det kommer fram i rapporten A test of resilience som er basert på en global spørreundersøkelse av 791 ledere, gjennomført av DNV GL.

Blant landene som er analysert, er Norge et av lendene hvor det er størst mulighet for at rekrutteringen vil øke og nedskjæringen i antall ansatte vil avta, heter det i en pressemelding.

Færre nedskjæringer

I undersøkelsen svarer 74 prosent av de norske lederne at de er optimistiske når det gjelder utsiktene for deres egne selskaper i 2019, og 39 prosent forventer at deres selskap vil skape flere jobber i år. Det er en økning på 12 prosent fra i fjor.

Kun 13 prosent sier de vil redusere arbeidsstokken i 2019, ned fra 55 prosent i 2017 og 21 prosent i 2018.

– Det er gode nyheter at de smertefulle jobbnedskjæringene som fant sted under den siste markedssvikten, nå avtar etter hvert som norske olje- og gasselskaper har tatt klare skritt til å øke sin kostnadseffektivitet og gjenskape lønnsomhet, sier regionalsjef Arve Johan Kalleklev i DNV GL Norge.

Tror på inntektsmål

I studien kommer det også fram at den norske olje- og gassindustrien er på fjerdeplass av dem som med minst sannsynlighet vil øke sine investeringer, og på annenplass blant dem som er minst sannsynlige til å øke driftsutgiftene.

Samtidig svarer en 24 prosent av lederne at deres selskap i år vil øke sine investeringer.

Hele 87 prosent mener at kostnadskontrollen vil øke eller forbli uforandret i 2019. 70 prosent tror at deres organisasjon vil nå sine inntektsmål, opp fra 65 prosent i fjor.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]