Siden 2013 har fire fylker manglet representasjon i regjeringen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse

Siden Erna Solberg (H) ble statsminister i 2013 har det ikke vært én statsråd fra Oppland, Hedmark, Østfold eller Sogn og Fjordane.

annonse
annonse

Det får blant annet Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum til å reagere. Han mener det er viktig at hele landet representeres i regjeringen.

annonse

– Vi har merket det i politikken også, slik som Hedmark og Oppland har vært bortglemt. Konsekvensene blir at man ikke har kjennskap eller kunnskap fra de områdene, sier han til Nationen.

Stortingsrepresentant Ulf Leirstein (Frp) fra Østfold er ikke av helt samme oppfatningen, for han betyr det mest hva man får til i regjering – ikke hvor man er fra.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

– Men når man setter sammen en regjering, så er mange opptatt av å få inn for eksempel en balanse på kjønn og geografi. For dem som er opptatt av det, så er det litt underlig at det ikke har vært noen fra de fire fylkene, sier han til avisa.

Fylket hans har hatt én statsråd siden 1986, da Ingjerd Schou (H) var sosialminister under Bondeviks regjering fra 2001 til 2004.

Derimot har Randaberg kommune i Rogaland, med sine om lag 10.000 innbyggere, for øyeblikket to statsråder i helseminister Bent Høie (H) og forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V).

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.