Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
annonse
annonse

En somalisk mann er dømt til seks års fengselsstraff etter en grov voldtekt, der han gjennomførte et «smertefullt analt samleie» på en ung kvinne, i Trondheim sentrum i høst. Voldtektsmannen kom til Norge som mindreårig asylsøker.

En 19 år gammel mann fra Somalia må i fengsel etter å ha utsatt en kvinne i 20-årene for en brutal voldtekt i Trondheim sentrum i høst.

Torsdag ble somalieren idømt seks års fengselsstraff ved Sør-Trøndelag tingrett. Adresseavisen har omtalt voldtekten, men artikkelen ligger bak betalingsmur. Resett har også tatt del av dommen, og gjengir her vesentlige deler av hendelsesforløpet retten har funnet bevis for.

annonse

Den dømte voldtektsmannen møtte offeret natt til 25. oktober 2018, etter at den unge kvinnen hadde vært på et utested med noen venner. Hun hadde kort vei hjem, og hadde tenkt til å spasere bort, da den dømte somalieren tilbød seg å følge henne hjem.

Dette tilbudet avslo imidlertid offeret, og det var i dette øyeblikket somalieren grep tak i kvinnen, og forsøkte å kysse henne, før han dro henne med seg inn i en øde bakgårdsgate.

Analt samleie

annonse

Somalieren slo den unge kvinnen gjentatte ganger med flat hånd. Slagene er blitt beskrevet som nokså kraftige. Samtidig brukte han skjellsord mot henne, og kalte henne hore og lignende. 

Tiltalte fortsatte å slå den unge kvinnen, og viste tydelig at han ønsket å ha sex med henne. Han grep tak i henne og presset henne inn mot veggen mellom to sykkelstativer, med ryggen vendt mot ham. Han plasserte knærne sine inn i kvinnens knehaser, så hun ikke kunne bevege bena. Kvinnen gjorde den motstanden hun var kapabel til, men til ingen nytte. 

Somalieren fikk i en og samme håndvending dratt ned kvinnens truse og bukse, før han dro ned sine egne. Deretter gjennomførte han det som i dommen beskrives som et «smertefullt analt samleie». Han stakk sin erigerte penis helt inn i den unge kvinnens anus, mens han holdt henne for munnen, så hun ikke kunne skrike skikkelig. Han benyttet ikke kondom. 

Drosjesjåfør til unnsetning

Kvinnen har fortalt at dette samleiet var svært smertefullt, og at det var som om noe revnet eller «sprakk opp». På et tidspunkt klarte kvinnen å skrike, slik at en drosjesjåfør i nærheten hørte henne, og kom henne til unnsetning. 

Da drosjesjåføren så voldtektsmannen og den unge kvinne, skjønte han hva som hadde skjedd. Han grep tak i somalieren, og la ham i bakken.

annonse

Drosjesjåføren måtte bruke makt for å holde nede den aggressive overgriperen, som dessuten truet med kniv. Etter kort tid kom tre andre forbipasserende og hjalp til. En assisterte med å få kontroll på voldtektsmannen, en annen snakket med offeret, og den tredje ringe politiet, som ankom stedet raskt. Voldtektsmannen fortsatte å true de som holdt ham nede, og sa han ville drepe dem.

Den nå dømte somalieren ble da tatt med til Sentrum politistasjon, der han ble satt i arresten. Han avga sin forklaring dagen etter, og ble senere fremstilt for varetektsfengsling ved Sør-Trøndelag tingrett.

Traumer

Samtidig med pågripelsen ble offeret fraktet til voldtektsmottaket ved St. Olavs hospital. Der ble det gjort funn som styrket fornærmedes forklaringer.

Den dømte har på sin side ikke bestridt samleiet, men har hevdet at det var frivillig fra kvinnens side. Retten anser imidlertid at man ikke har noen grunn til å feste lit til denne påstanden fra somalieren. Han er dessuten dømt for trusler og vold tidligere, og ble løslatt fra Bodø fengsel etter endt soning så sent som den 9. september i fjor.

Den grove voldtekten har komplisert tilværelsen for den fornærmede kvinnen, som sliter med traumer etter den dramatiske opplevelsen. Hun har fortalt at hun nærmest var i sjokk etter overgrepet, og at hun ikke våger å gå alene hjem fra jobb.

Somalieren ble torsdag forrige uke idømt seks års fengselsstraff for overtredelse av straffelovens § 292 bokstav a jf. § 291 bokstav a. Han skal også betale fornærmede 150 000 kroner i erstatning. Dommen var enstemmig.

Særlig hensynsløs voldtekt

I sin vurdering har retten lagt til grunn at den dømte har begått en voldtekt som kan sidestilles med en overfallsvoldtekt. I dommen skriver tingretten at man er av den oppfatning at voldtekten er begått på en «særlig hensynsløs måte». 

Det er ingenting formildende ved saken retten ønsker å trekke frem, heter det i dommen. Likevel nevnes det at den dømte somalieren «flyktet fra Somalia», og at man «må anta» at han har hatt en «vanskelig forhistorie». 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon