Tiril Eckhoff har vært uheldig med sykdom og har prestert under pari denne sesongen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse
annonse

To 16.-plasser er skiskytter Tiril Eckhoffs beste individuelle plasseringer i vinter. «Kant ut», sier hun selv om de svake resultatene.

Fossum-løperen hevder hun ikke er bekymret selv om hun har vært et stykke unna seierspallen siden hun ble friskmeldt til konkurranser midtveis i desember.

Siden den gang har hun gått sju verdenscuprenn. Og resultatfasiten har vært av det skuffende slaget for den doble verdensmesteren fra 2016:

annonse

16.-plass, 16.-plass, 23.-plass, 18.-plass, 33.-plass, 34.-plass og 33.-plass står hun igjen med fra fire sprinter og tre jaktstarter.

Uflaks?

– Det er liksom sykt små marginer i skiskyting. Og «kant ut» er gjerne forskjellen på en 20.-plass og en 55.-plass. Det har vært en del små marginer som ikke har gått min vei, sier Eckhoff til NTB, før hun fortsetter:

– Jeg kan ikke sette meg ned å deppe av den grunn. Det er så nært, men likevel så langt unna. Siden jeg ikke kom med i verdenscupfellesstarten før jul, så havnet jeg litt utenfor. Og da ser det veldig dårlig ut på resultatlistene.

– Det er ikke noe rått å ikke prestere. Men sånn er det. Jeg må bare fortsette å jobbe.

annonse
Sykdomstrøbbel

Eckhoff ble syk da verdenscupstarten skulle gå i Pokljuka. Så ble hun syk igjen og mistet verdifull trening i julepausen. 28-åringen ser seg nødt til å følge planen om å gå alt av verdenscuprenn for å ta igjen det tapte.

– Jeg har ikke fått trent så mye i jula, så jeg må bare få trent mens jeg går konkurranser. Og jeg er ikke så veldig bekymret. Jeg har lyst til å gå alle verdenscuprennene i år, det er mange år siden jeg har gjort det sist. Og så har jeg lyst til å dra til Canada og USA og gå der, sier hun.

Men før verdenscuprundene i Nord-Amerika, de siste før VM, venter konkurranser i norditalienske Antholz. Kvinnene åpner med sprint torsdag ettermiddag.

– Antholz passer meg bra. Jeg gjorde det bra her i fjor og trives veldig godt her. Jeg synes det er topp og gleder meg til å gå, sier Eckhoff.

Medaljehåp

Skiskytter-VM starter først 7. mars. Eckhoff er aktuell for alle distanser, og selv om godformen har manglet så langt i vinter, er det langt fra umulig at hun kan slå til i mesterskapet i Östersund.

annonse

Eckhoff har nemlig slitt med sykdom i tidligere sesonger, men likevel vunnet medaljer i OL og VM. Kan hun klare det igjen?

– Ja, egentlig. For jeg har gjort en enda bedre jobb i år. Så nå er det bare å ha troen. Jeg er ikke bekymret for VM, fastslår hun.

Torsdag har Eckhoff startnummer 43 på sprinten i Antholz. Også Synnøve Solemdal, Ingrid Landmark Tandrevold og Marte Olsbu Røiseland går rennet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon