En high school student fra Covington og indianeren Nathan Phillips Kaya Taitano/Social Media/via REUTERS
annonse
annonse

Studentene som i norske og utenlandske aviser ble avbildet med Trump-caps og «hånlig blikk», stående tett innpå en amerikanske urfolksaktivist, og som ble  beskyldt for å trakassere aktivisten, drev ingen trakassering i det hele tatt. Dette innrømmer nå mediene som hengte dem ut.

Men uthengningene har fått konsekvenser. Nå melder Daily Caller at de katolske studentene har mottatt trusler om å bli brent levende og seksuelt misbrukt. Det forteller to av dem, Sam Schroder og Grant Hillmann, i intervju med Fox News.

– Truslene, de har vært fryktelige, sier Grant Hillmann. – Jeg har aldri hørt en slik grusom ting som å ønske et annet menneske å være låst inn i en bygning og bli brent levende og seksuelt misbrukt av imamer. Det er bare forferdelig.

annonse

Schroder sier at klassekameraten Nick Sandmann ikke oppførte seg respektløst, da han ble oppsøkt av den indianske aktivisten Nathan Phillips. Schroder fastholder at Sandmann faktisk prøvde å være høflig.
– Jeg vet at ingen fra vår skole ville være respektløs, sier han.

Hillmann sier at det er trist å se hans skole i Kentucky bli spottet i sosiale medier, og kritiserer de som har går ut mot Covington for å ha bedrevet mobbing.

– Det er veldig trist å se noen med en så stor plattform, som har muligheten til å spre positivitet, bruker den på en så negativ måte, at man mobber barn, sier han.

annonse

Her et nyhetsinnslag om saken fra CBSN:

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon