Harald Eia var programleder for TV-serien Hjernevask. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
annonse
annonse

«Sorry, folkens, men jeg og Harald har besluttet å legge ned denne gruppen. For mye grums». Dette var beskjeden til de 3000 medlemmene i Facebook-gruppen «Hjernevask m/Harald Eia».

Gruppen har ifølge Morgenbladet skiftet navn til «Uoffisiell Hjernevask-gruppe», men det gir ingen resultater ved søk på Facebook. Ole-Martin Ihle som samarbeidet med Eia med TV-serien Hjernevask uttaler:

– Den siste tiden har gruppa blitt mer politisert, og det er innimellom en del meninger som kommer frem her inne som vi ikke vil være ansvarlige for som «skapere» av gruppa/programmet. Derfor endret vi navnet, så vi får litt avstand.

annonse

Harald Eia kommenterer:

– Det var grums, krangling, og poster som handlet om andre ting, slik som barnefordelingssaker, antifeminisme og gud vet hva. Det er bare noen få, sånn er det jo alltid. Jeg kunne jo ha gått inn og moderert, men følte jeg kastet bort verdifull tid. Jeg sa til Ole-Martin at nå er dette blitt en belastning – vi legger ned.

Politisk

Eia mener Hjernevask ble forstått politisk allerede da programmet gikk på lufta.

annonse

– Vi fisket i opprørt vann også da. Det var det som gjorde det så vanskelig. Man ble med en gang plassert i en antifeminisme-leir. Det var liksom etablert av kjønnsforskerne at enhver kritikk var ensbetydende med å støtte patriarkatet.

– Men det er selvfølgelig umulig i det lange løp. Og når det glir over i politikk igjen, så det ikke lenger så interessant for meg.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon