Linda Hofstad Helleland nådde ikke opp i kampen om å bli Europas kandidat til vervet som ny WADA-president. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix . Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Linda Hofstad Helleland har formelt lansert sitt kandidatur til å bli ny president i Verdens antidopingbyrå (WADA).

Helleland har markert seg fordi hun ønsker å innta en tøffere holdning mot russisk doping enn det ledere i Den internasjonale olympiske komité (IOC) har forfektet.

Helleland gikk denne uken av som barne- og familieminister i Erna Solberg forrige regjering.

annonse

Hun sier i sitt manifest at hun aldri har styrt unna å fremme idrettsutøvere rettigheter. Dette har fått god støtte fra andre nasjonale antidopingbyråer.

Med sitt syn har WADA-visepresidenten vært i opposisjon til blant annet IOCs representanter i WADA-styret. Den nye presidenten som skal etterfølge IOCs mann, briten Craig Reedie, må foreslås av et lands myndigheter ettersom de er med på å finansiere WADA sammen med de internasjonale idrettsforbundene.

Blant hennes konkurrenter til presidentembetet er blant andre idrettsministerne fra Polen og Belgia, Witold Banka og Philippe Muyters. Den dominikanske republikks representant Marcos Diaz er også kandidat. Banka og Diaz sitter sammen med Helleland i dagens WADA-styre.

Valget av president i WADA skjer i november under kongressen i Polen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon