Palestinas president Mahmoud Abbas. (AP Photo/Majdi Mohammed)
annonse
annonse

Takket være inngripen og legehjelp fra Israel er de palestinske selvstyremyndighetenes president i live i dag, skriver Ynet News. Han var nær ved å dø i mai i fjor da han ble innlagt på et palestinsk sykehus med en alvorlig øreinfeksjon og pådro seg lungebetennelse, melder den pålitelige israelske avisen, som siteres av World Israel News.

Til tross for innsatsen fra hans leger, inkludert utenlandske spesialister, ble det fryktet at 83-åringen ikke ville komme seg.

Da grep den israelske regjeringen inn og tilbød å overføre Abbas til et israelsk medisinsk senter, hvis avanserte fasiliteter overgår sykehusene i de palestinske områdene. Tilbudet ble nektet, ifølge Ynet, fordi PA-tjenestemenn fryktet negative reaksjoner fra palestinerne dersom deres leder godtok å bli behandlet i Israel.

annonse

I stedet sendte Israel en spesialist til Abbas. Han jobbet sammen med presidentens medisinske team og klarte å stabilisere pasienten etter to dager med intensiv behandling. Han ble utskrevet fra sykehuset en uke senere.

De palestinske myndighetene hevdet først at presidenten hadde blitt brakt til sykehuset for en mindre øreoperasjon, og deretter returnert for medisinske tester. Noen få dager senere innrømmet de at Abbas hadde en lungebetennelse, men at han reagerte raskt på behandlingen og ble friskmeldt.

Abbas har hatt et tett program den siste tiden, og de israelske myndighetene frykter for hans helse. Abbas har ingen utplukket etterfølger, og Israel frykter derfor ustabilitet på Vestbredden når Abbas måtte dø.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

annonse

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon