Palestinas president Mahmoud Abbas. (AP Photo/Majdi Mohammed)
annonse

Takket være inngripen og legehjelp fra Israel er de palestinske selvstyremyndighetenes president i live i dag, skriver Ynet News. Han var nær ved å dø i mai i fjor da han ble innlagt på et palestinsk sykehus med en alvorlig øreinfeksjon og pådro seg lungebetennelse, melder den pålitelige israelske avisen, som siteres av World Israel News.

annonse
annonse

Til tross for innsatsen fra hans leger, inkludert utenlandske spesialister, ble det fryktet at 83-åringen ikke ville komme seg.

annonse

Da grep den israelske regjeringen inn og tilbød å overføre Abbas til et israelsk medisinsk senter, hvis avanserte fasiliteter overgår sykehusene i de palestinske områdene. Tilbudet ble nektet, ifølge Ynet, fordi PA-tjenestemenn fryktet negative reaksjoner fra palestinerne dersom deres leder godtok å bli behandlet i Israel.

I stedet sendte Israel en spesialist til Abbas. Han jobbet sammen med presidentens medisinske team og klarte å stabilisere pasienten etter to dager med intensiv behandling. Han ble utskrevet fra sykehuset en uke senere.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

De palestinske myndighetene hevdet først at presidenten hadde blitt brakt til sykehuset for en mindre øreoperasjon, og deretter returnert for medisinske tester. Noen få dager senere innrømmet de at Abbas hadde en lungebetennelse, men at han reagerte raskt på behandlingen og ble friskmeldt.

Abbas har hatt et tett program den siste tiden, og de israelske myndighetene frykter for hans helse. Abbas har ingen utplukket etterfølger, og Israel frykter derfor ustabilitet på Vestbredden når Abbas måtte dø.

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.