Finansmannen Jan Haudemann-Andersen med kjæresten Karoline Steiro i Mille-Marie Treschows begravelse i oktober i fjor. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
annonse
annonse

Quiz-appen Kahoot! Har vist seg å være en braksuksess. Dette tjener selskapets investorer gode penger på. En av disse er Jan Haudemann-Andersen, som har tjent 280 millioner kroner på suksessen. 

En norsk spill-app kalt Kahoot! er blitt en gigantisk suksess med over en milliard brukere på verdensbasis. Investor Jan Haudemann Andersen, som også har investert i Resett, konstaterer at hans investering i appen har vært lukrativ. Dette rapporterer Nettavisen.

– Det har vært en god investering. Det ser i hvert fall greit ut foreløpig, sier Haudemann-Andersen.

annonse

Han har tjent hele 280 millioner siden han investerte i selskapet for et og et halvt år siden, og er størst blant aksjeeieren med en post på 14,3 prosent.

Appen er spesielt populær på skoler, inkludert i USA.

Skaper engasjement

Åsmund Furuseth, som er daglig leder i Kahoot!, mener at man har klart å skape et produkt som skaper engasjement i utdanningen.

annonse

– Jeg mener hovedgrunnen til suksess for Kahoot! er at vi har laget et produkt som skaper engasjement i utdanningen, hos bedrifter og i sosiale samlinger, sier Furuseth til Nettavisen.

Jan Haudemann-Andersen er ikke den eneste som har tjent gode penger på quiz-appen. Også teknologigiganten Microsoft, der Bill Gates fortsatt er på eiersiden, har en aksjepost på seks prosent, og har tjent millioner.

Flere nordmenn på eiersiden

Også Disney har tjent svært godt på appen, med sin aksjeandel på fire prosent. Så langt har underholdningsgiganten tjent nærmere 100 millioner kroner. 

Andre norske investorer har også tjent godt på Kahoot!. Dette inkluderer investor Tore Aksel Voldberg og den tidligere Skagen-forvalteren Kristian Falnes. 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon