Finansmannen Jan Haudemann-Andersen med kjæresten Karoline Steiro i Mille-Marie Treschows begravelse i oktober i fjor. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
annonse

Quiz-appen Kahoot! Har vist seg å være en braksuksess. Dette tjener selskapets investorer gode penger på. En av disse er Jan Haudemann-Andersen, som har tjent 280 millioner kroner på suksessen. 

annonse
annonse

En norsk spill-app kalt Kahoot! er blitt en gigantisk suksess med over en milliard brukere på verdensbasis. Investor Jan Haudemann Andersen, som også har investert i Resett, konstaterer at hans investering i appen har vært lukrativ. Dette rapporterer Nettavisen.

annonse

– Det har vært en god investering. Det ser i hvert fall greit ut foreløpig, sier Haudemann-Andersen.

Han har tjent hele 280 millioner siden han investerte i selskapet for et og et halvt år siden, og er størst blant aksjeeieren med en post på 14,3 prosent.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Appen er spesielt populær på skoler, inkludert i USA.

Skaper engasjement

Åsmund Furuseth, som er daglig leder i Kahoot!, mener at man har klart å skape et produkt som skaper engasjement i utdanningen.

– Jeg mener hovedgrunnen til suksess for Kahoot! er at vi har laget et produkt som skaper engasjement i utdanningen, hos bedrifter og i sosiale samlinger, sier Furuseth til Nettavisen.

Jan Haudemann-Andersen er ikke den eneste som har tjent gode penger på quiz-appen. Også teknologigiganten Microsoft, der Bill Gates fortsatt er på eiersiden, har en aksjepost på seks prosent, og har tjent millioner.

Flere nordmenn på eiersiden

Også Disney har tjent svært godt på appen, med sin aksjeandel på fire prosent. Så langt har underholdningsgiganten tjent nærmere 100 millioner kroner. 

Andre norske investorer har også tjent godt på Kahoot!. Dette inkluderer investor Tore Aksel Voldberg og den tidligere Skagen-forvalteren Kristian Falnes. 

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.