Illustrasjonsfoto: Carina Johansen / NTB Scanpix
Del

I en annonse på Facebook gjeldende en bolig til leie, fremgår det at annonsøren kun ønsker muslimske leietagere. 

Diskriminering er et forhatt fenomen i mange kretser i Norge. Det finnes en utpreget konsensus om at man ikke skal forskjellsbehandle mennesker basert på dere etniske opphav, kulturbakgrunn, seksuell legning eller religion.

Men i en annonse for en bolig til leie på Facebook gjøres nettopp dette. Og det dreier seg ikke om nordmenns diskriminering av innvandrere. Helt i startet av annonsen gjøres det klart at denne boligen kun leies ut til muslimer. Avsenderen er en person med et navn som tilsier at vedkommende selv er muslim.

Skjermdump fra Facebook.

Annonsen ble lagt ut på Facebook i gruppen KJØP, SALG OG BYTTE AKERSHUS for noen dager siden. Et medlem i den lukkede gruppen så posten, og meldte så ifra til en av gruppens administratorer, som så slettet innlegget.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører

Resett har gjort et forsøk på å finne brukeren bak innlegget på Facebook, for å få en kommentar. Profilen har dessverre vist seg umulig å finne, noe som kan tyde på at den er blitt slettet i ettertid. Redaksjonen har imidlertid fått tilgang på en skjermdump fra kildens samtale med gruppens administrator, der det klart fremgår at administrator anså at dette diskriminerende innlegget ikke var greit.

Kilden oppgir å ha kontaktet flere medier, men meddeler at ingen av disse har ønsket å omtale saken.


Del