Illustrasjonsfoto: Carina Johansen / NTB Scanpix
Del saken
 • 1.4K
 •  
 •  
 •  
 •  

I en annonse på Facebook gjeldende en bolig til leie, fremgår det at annonsøren kun ønsker muslimske leietagere. 

Diskriminering er et forhatt fenomen i mange kretser i Norge. Det finnes en utpreget konsensus om at man ikke skal forskjellsbehandle mennesker basert på dere etniske opphav, kulturbakgrunn, seksuell legning eller religion.

Men i en annonse for en bolig til leie på Facebook gjøres nettopp dette. Og det dreier seg ikke om nordmenns diskriminering av innvandrere. Helt i startet av annonsen gjøres det klart at denne boligen kun leies ut til muslimer. Avsenderen er en person med et navn som tilsier at vedkommende selv er muslim.

Skjermdump fra Facebook.

Annonsen ble lagt ut på Facebook i gruppen KJØP, SALG OG BYTTE AKERSHUS for noen dager siden. Et medlem i den lukkede gruppen så posten, og meldte så ifra til en av gruppens administratorer, som så slettet innlegget.

Resett har gjort et forsøk på å finne brukeren bak innlegget på Facebook, for å få en kommentar. Profilen har dessverre vist seg umulig å finne, noe som kan tyde på at den er blitt slettet i ettertid. Redaksjonen har imidlertid fått tilgang på en skjermdump fra kildens samtale med gruppens administrator, der det klart fremgår at administrator anså at dette diskriminerende innlegget ikke var greit.

Kilden oppgir å ha kontaktet flere medier, men meddeler at ingen av disse har ønsket å omtale saken.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 1.4K
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]