Dagbladets Marie Simonsen får sterk kritikk etter Ropstad-angrep. Foto: NTB scanpix
annonse
annonse

Marie Simonsen har brukt den siste uken på å angripe den nye KrF-lederen Kjell Ingolf Ropstad. Dette har ført til sterke reaksjoner.

Kjell Ingolf Ropstad var i forrige uke svært fornøyd med gjennomslag for å forby tvillingabort. KrF ønsket å få fjernet paragraf 2c, som partiet omtaler som «sorteringsparagrafen» i abortloven.

Men partiet måtte nøye seg med at muligheten for fosterreduksjon av friske flerlinger, såkalt tvillingabort, før grensen for selvbestemt abort, blir fjernet.

annonse

Men ikke alle synes lovendringen var positivt.

Dagbladets Marie Simonsen har den siste uken gått til frontalangrep på den nye KrF-lederen Kjell Ingolf Ropstad både på sosiale medier og i egen avis. Det hele startet i forrige uke da Simonsen kalte Ropstad «den verste sorten».

– Jeg synes oppriktig synd på dyktige fagfolk og byråkrater i BLD som gang på gang blir belemret med statsråder som ikke har peiling på fagfeltet og må drive voksenopplæring. Flere har vært ydmyke og fungert OK. Kjell Ingolf Ropstd er den verste sorten; han vet ikke hva han ikke kan, raste hun på twitter.

annonse

Les også: Dagbladet søker pressestøtte, eier ikke skam

Det tok ikke lang tid før svarene tikket inn. Både Kristin Clemet og Kjell Magne Bondevik følte et behov for å ta et oppgjør med den kontroversielle kommentatoren.

– Denne, og den forrige tweeten din om Ropstad, syns jeg var veldig respektløs. Selv er jeg imponert av hva han har fått til i budsjett- og regjeringsforhandlinger, og tålt av trykk, etter nærmest å ha blitt påført et lederskap han aldri hadde bedt om, svarte Kristin Clemet og viste til den tidligere twitter-meldingen til Simonsen der hun trodde det var en vits at Ropstad ble barne og likestillingsminister.

– Jeg er som kjent motstander av dette regjeringsprosjektet, men blir opprørt over Marie Simonsens og andres ufine angrep på Ropstad Det oser intoleranse fra en som gjerne fremstiller seg som tolerant. Det er tydeligvis hun som ‘ikke vet hva hun ikke kan’…, var svaret til den tidligere statsministeren Kjell Magne Bondevik.

annonse

Også Knut Arild Hareide synes angrepet på Ropstad var ufint.

– Uavhengig av hvilket departement Ropstad overtar. Dette var usedvanlig surmaget og lite raust. Men enda viktigere: Det er direkte feil, skrev han.

Men Simonsen har enda ikke gitt slipp på Ropstad-angrepene. Tirsdag skrev hun en ny kommentar i Dagbladet der hun rettet enda mer skyts mot KrF-lederen.

– Jeg kjenner lusa på gangen. Den snakker alltid om folkeskikk når folk er mot den. Den snakker alltid om at du må snakke om andre ting. Jeg angrer ikke når jeg setter foten ned. På lusa, skrev hun i et forsvar på hvorfor hun har angrepet Ropstad den siste uken.

Kommentaren i Dagbladet ble deretter lagt ut på hennes egen twitter-profil der hun ble kritisert på ny. En person skrev blant annet at han hadde fått nok av henne.

– Du har forandret deg, Marie. Du pleide å være skarp, men saklig. Nå er det bare edder og galle og billige poenger på tynt grunnlag. Det er jo greit, men jeg for min del mister helt interessen. Du har mistet en leser her, skrev en ex-Simonsen leser.

annonse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon