Illustrasjonsbilde. (Foto av AAMIR QURESHI / AFP)
annonse
annonse

Rasisme er å skille på folk basert på deres hudfarge. Det er ikke ok. Men stammetankegang er å sjekke om folk er på ditt lag eller ikke. Det er livsnødvendig.

Mennesker har til alle tider levd i stammer, klaner eller grupper. Å kunne skille mellom en som er på ditt lag mellom en som er på de andres lag har vært avgjørende for å overleve.

Noen av de som kommer til landet vårt vil ikke være på vårt lag. De lager sitt eget lag. Og kjemper for seg og sine.

annonse

Når vi kritiserer dette er vi ikke rasister. Det blir for enkelt.

Å si at du er rasist fordi du forsvarer deg mot en mørkhudet ville vært det samme som å si at hvis du ble angrepet av en homofil så var du homofob om du tok igjen.

Slik er det naturligvis ikke. Angriperen er tilfeldigvis homofil. Det gjør deg ikke homofob om du forsvarer deg.

For, hvis det hadde vært riktig logikk, så ville det være enkelt å begå kriminalitet ustraffet. Du trengte bare å bli homofil.

annonse

Ingen kunne angripe deg uten å bli beskyldt for å være homofob. Da hadde du etablert en slags superkraft. Du var immun mot angrep.

Slik kan vi så klart ikke ha det.

Noen av de vi har fått til landet vårt vil ikke være på vårt lag. De vil ikke kjempe med vår stamme. De har etablert sin egen stamme. Og angriper oss.

Det er ikke ok. Det må slås ned på. Skal man delta i Norge så må man bli en del av den norske stammen. Ikke en organisert trussel mot den.

Dette har ikke noe med hudfarge å gjøre. Dette har med stammetankegang å gjøre. Nordmenn er en stamme. Skal vi fungere må vi holde stammen sammen og være ett folk. Verre er det ikke.

annonse

Hva slags hudfarge man har spiller ingen rolle. Men det spiller en rolle om man har tenkt å være en del av laget eller om man etablerer sitt eget.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon