Utplasseringen av amerikanske soldater på norsk jord har lenge vært en torn i øyet på russiske myndigheter. Nå reagerer det russiske utenriksdepartementet kraftig på amerikanske stillingsannonser som de hevder søker etter folk til å utføre antirussiske aksjoner fra Norge. Bildet viser soldater fra det amerikanske marinekorpset (USMC) som landet på Værnes i fjor. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
annonse

Det russiske utenriksdepartementet kommer med kraftig kritikk mot Norge og hevder at USA rekrutterer folk til å utføre aksjoner mot Russland fra baser i Norge.

annonse
annonse

Ifølge NRK reagerer Russland på annonser fra amerikanske rekrutteringsselskaper der de prøver å verve folk til å utføre aksjoner mot Russland fra norsk territorium.

annonse

Russland peker på at det i stillingsannonsene søkes etter eksperter på oversettelse fra russisk og norsk som er villige til å reise inn i krigssoner og bistå i hemmelige operasjoner i Norge. Departementet mener at USA driver med antirussiske operasjoner fra norsk jord.

– Det offisielle Norge har fått rollen som en lydig statist, sier departementet i en uttalelse, og hevder at Norge godtar alt som USA finner på.

annonse
annonse

Utenriksdepartementet ønsker ikke å kommentere det russiske utspillet overfor NRK, mens Forsvarsdepartementet opplyser at amerikanske styrker utplassert i Norge driver med godkjent trening og at Norge ikke har noen oversikt over hvilken kontroll amerikanske styrker har med sine leverandører.

Russland har i lengre tid reagert på at utenlandske styrker øver på norsk jord og har kritisert utstasjoneringen av amerikanske soldater på Værnes i Trøndelag og Setermoen i Troms.

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.