Karin Andersen (SV). Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
annonse
annonse

Stortingsrepresentant Karin Andersen (SV) synes regjeringen er for norsk.

Det har kommet mange reaksjoner på at det ikke er trøndere med i den nye regjeringen til Høyre, FrP, Venstre og KrF. En av de som synes det var merkelig at en trønder ikke var å finne blant statsrådene var leder Michael Momyr i Trøndelag Høyre.

– Det er meget alvorlig og oppsiktsvekkende at regjeringen sannsynligvis ikke vil få en høyrestatsråd fra området mellom Båtsfjord og Bergen! Det er en del av landet hvor det foregår verdiskaping og forskning som er meget betydningsfull for hele landet, fortalte han i et intervju med e24.

annonse

Men i det sosialistiske partiet SV er det ikke trøndere man ønsker inn i lederposisjoner. Stortingsrepresentant Karin Andersen er skuffet over at ingen med «flerkulturell bakgrunn» er valgt.

– Ja, er litt mer enn trist at regjeringen ikke har funnet en med flerkulturell bakgrunn, skriver hun på Facebook og linker til en sak hos NRK som har valgt å fokusere på den angivelige problemstillingen.

Andersen retter også en pekefinger mot statsminister Erna Solberg og minner henne på å slå ned på skremselspropaganda fra hennes samarbeidspartnere.

annonse

– Men viktigst blir det Erna at du stopper den systematiske nedrakkingen av og skremselspropagandaen om flyktninger og innvandrere du har tillatt både medlemmer av regjeringen og av regeringspartiene å komme med. Det skaper dype kløfter og uro og gjør integrering mye vanskeligere enn den kan være.


I kommentarfeltet til Andersens facebook-innlegg er folk enige og det blir dratt negative sammenligninger mellom Frp og den amerikanske presidenten Donald Trump.

– Helt enig Karin. En del av problemet er at tillitsvalgte fra Frp MÅ komme med slike rølpete utspill av og til for å tilfredsstille velgerne. Det er litt sånn Trump driver på. Han har løyet over 8000 ganger offentlig i løpet av 2 år, vel vitende om at tilhengerne aldri får vite, eller bryr seg om at ting er løgn, svarer en mann som også legger til at Erna aksepterer rasisme.

Den nye Solberg-regjeringen ble presentert tirsdag.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon