En fullsatt Sødorp kirke på Vinstra tok 14. november farvel med 16 år gamle Laura Iris Haugen som ble drept av en jevnaldrende gutt. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Den 16 år gamle gutten som er siktet for drap på 16 år gamle Laura Iris Haugen på Vinstra 31. oktober, erkjenner straffskyld.

annonse

Guttens forsvarer Nina Hallén bekrefter overfor TV 2 at han erkjenner straffskyld, men ønsker ikke å kommentere saken utover det.

Politiadvokat Stine Rigmor Grimstad i Innlandet politidistrikt sier til TV 2 at guttens forklaring langt på vei sammenfaller med det hendelsesforløpet politiet tidligere har lagt til grunn.

De to hadde gått i samme klasse på ungdomsskolen og nylig begynt på samme videregående skole da drapet skjedde boligstrøket Sorperoa i Vinstra i Nord-Fron kommune. Gutten ble pågrepet på åstedet bare tolv minutter etter drapet.

I tillegg til drap er gutten siktet for grov vold etter å ha knivstukket en mannlig nabo i 50-årene i beinet. Mannen skal ha blitt stukket da han forsøkte å gripe inn. Gutten har vært varetektsfengslet på en barnevernsinstitusjon siden drapet.

annonse
annonse

Han har vært gjennom flere tilrettelagte avhør med eksperter på avhør av barn. Likevel er det først fredag denne uken, nesten tre måneder etter drapet, at han formelt har tatt stilling til spørsmålet om straffskyld.

Før drapet lastet siktede opp en rekke videoer med voldelig innhold til YouTube. Politiet har ikke kommentert videoene. De har heller ikke sagt noe om andre deler av etterforskningen.

Rettssaken skal etter planen opp for Nord-Gudbrandsdal tingrett i Lillehammer 17. juni. Den er ventet å pågå i to uker.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.