En fullsatt Sødorp kirke på Vinstra tok 14. november farvel med 16 år gamle Laura Iris Haugen som ble drept av en jevnaldrende gutt. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
annonse

Den 16 år gamle gutten som er siktet for drap på 16 år gamle Laura Iris Haugen på Vinstra 31. oktober, erkjenner straffskyld.

annonse
annonse

Guttens forsvarer Nina Hallén bekrefter overfor TV 2 at han erkjenner straffskyld, men ønsker ikke å kommentere saken utover det.

annonse

Politiadvokat Stine Rigmor Grimstad i Innlandet politidistrikt sier til TV 2 at guttens forklaring langt på vei sammenfaller med det hendelsesforløpet politiet tidligere har lagt til grunn.

De to hadde gått i samme klasse på ungdomsskolen og nylig begynt på samme videregående skole da drapet skjedde boligstrøket Sorperoa i Vinstra i Nord-Fron kommune. Gutten ble pågrepet på åstedet bare tolv minutter etter drapet.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

I tillegg til drap er gutten siktet for grov vold etter å ha knivstukket en mannlig nabo i 50-årene i beinet. Mannen skal ha blitt stukket da han forsøkte å gripe inn. Gutten har vært varetektsfengslet på en barnevernsinstitusjon siden drapet.

Han har vært gjennom flere tilrettelagte avhør med eksperter på avhør av barn. Likevel er det først fredag denne uken, nesten tre måneder etter drapet, at han formelt har tatt stilling til spørsmålet om straffskyld.

Før drapet lastet siktede opp en rekke videoer med voldelig innhold til YouTube. Politiet har ikke kommentert videoene. De har heller ikke sagt noe om andre deler av etterforskningen.

Rettssaken skal etter planen opp for Nord-Gudbrandsdal tingrett i Lillehammer 17. juni. Den er ventet å pågå i to uker.

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.